Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffare tillvaro för HHC i den södra serien: "Inget att gråta över"

/

Förra säsongen hade Hudiksvalls HC fördelen av att få spela dubbla matcher när man väl var ute på vägarna.
Den här säsongen blir det en inte lika dräglig tillvaro när man ska spela i Allettan södra.
– Klart att det blir fler resor. Men vi får passa på att träna lite på annan ort, säger tränaren Fredrik Johansson, vars lag inleder mot Södertälje borta strax efter jul.

Annons

Förra säsongen, när HHC spelade i den norra allettan, var matcherna oftast uppdelade på två hemma i rad och två borta i rad. Exempelvis när man mötte Piteå och Kalix borta, så var det dagarna efter varandra på en helg och matcherna kunde betas av på en och samma resa.

Den lämpliga tillvaron kan HHC glömma den här säsongen – för i den södra serien är det mer tid på vägarna som gäller.

– Vi hade en diskussion på telefonmötet innan serien spikades, men när sju andra lag som säger annat så spelar det ingen roll. Det har bestämts att det inte blir dubbla möten på helgerna. Det är inget att gråta över, utan det gäller att gilla läget, säger Fredrik Johansson, vars lag kommer få stanna på lämpliga ställen och träna för att få pass i benen mellan de 14 matcherna som ska spelas i serien.

– Det blir ju flera resor, till Kallinge är det 83 mil och till Troja (Ljungby) är det 72. Så det kan säkert bli en extra resdag jämfört med i fjol. Men vi får passa på att kanske träna på andra orter, stanna efter halva vägen till exempel i Nyköping, säger han.

LÄS MER: Mattssons krönika: "Risken finns att söderlagen drar ifrån"

Måndag 28 december inleder HHC allettan södra borta mot Södertälje. Ett lag man föll mot i Axa Sports Center men slog hemma i Glysishallen i grundserien.

– Vi vet ju själva redan att Huddinge, SSK och Visby alltid är tuffa matcher, och att Västervik har gått riktigt bra. Det blir tuffa och viktiga matcher varenda vecka här nu, säger Fredrik Johansson, som har stött på flera av lagen tidigare i sin tränarkarriär, även om de är nya bekantskaper för många av spelarna i laget.

– Personligen har jag ju det, det är flera klassiska lag. Det ska bli fantastiskt stimulerande, och i den här serien finns det inga dåliga lag. Vi har full respekt för alla, och går in med stor ödmjukhet, säger Fredrik Johansson, som kan sätta HHC:s rätt tuffa schema i ett annat sammanhang. Det finns nämligen de som har det värre...

– Nu är det så här och ska man vara med i leken får man leken tåla. Huddinge har fem bortamatcher i rad på en onsdag också, säger Fredrik Johansson.

Redan nu, med knappt två veckor kvar till premiären i allettan så är det klart att HHC kommer att få börja serien utan två viktiga spelare. Lagkaptenen Magnus Nilsson vilar vidare ytterligare en månad på grund av en hjärnskakningsproblematik, och Pontus Wernerson Libäck har en fraktur i foten – även han blir borta minst en månad till.

LÄS MER: Nilsson innan han kom tillbaka förra gången

– Sedan har vi "Björka" (Johan Björklund) med sin axel också. Vi får se vad det leder till, men han kan förhoppningsvis vara tillbaka vid årsskiftet, säger Fredrik Johansson.

Mer läsning

Annons