Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Transportmatchen en höjdare för unge Hammargård i HHC

/
  • Anton Hammargård fick rejält med istid i sin debut - och tog väl vara på den.

En transportmatch för det flesta i HHC.
Men något mycket mer för Anton Hammargård.
– Det var allt lite pirrigt, men mest väldigt skoj, säger den 17-årige centern från Sveg, som fick göra sin seriedebut i hemmamatchen mot Väsby.
Där Hudiksvall till slut lyckades krångla hem segern med 3–2 efter mål i sudden av Linus Persson.

Annons

Anton "Hammarn" Hammargård går andra året på hockeygymnasiet i Hudiksvall – och målet är givet.

– Jag satsar stenhårt på hockeyn, det är allt jag vill, säger den ambitiöse 17-åringen, som sedan tidigare har 13 matcher med Svegs IK i division 2 säsongen 2013/14.

Men i HHC hade han bara en träningsmatch med A-laget, innan det var dags för det minnesvärda första skäret i division 1 på onsdagen.

Och det var ju var lite annorlunda än den relativa vardagen i J18 och J20, med mer tryck och åskådare på läktaren.

– Visst kände man lite press, men samtidigt är det ju precis det här jag strävar efter. Väldigt kul att dessutom få rätt mycket istid, säger Hammargård, som gjorde avtryck direkt i sina första två vassa byten.

Där satte han fart i offensiv zon i "knattelinan" med Ted Åström och Emil Broed, och var också den som tvingade fram matchens första utvisning.

De unga talangerna fick chansen när HHC ställde upp utan fem startlirare, samtliga borta med skador eller skavanker.

Det här är ju inget läge på säsongen att ta några nödiga risker, med två matcher kvar i grundserien och en plats i allettan redan i hamn.

Något som också märktes i den något trubbiga insatsen mot Väsby, tabellnian som numera är en bra bit från storhetstiden för drygt 30 år sedan då klubben blev känd som "Vilda Väsby" i högsta serien.

Väsby kunde utmana HHC mycket tack vare en grym målvakt i Tom Tärnström. Det var dessutom nära en snöplig förlust, men med bara 1.24 kvar i tredje perioden kunde Anders Danielsson äntligen sätta en välförtjänt kvittering i spel fyra mot tre.

Och drygt tre minuter in på förlängningen höll sig Linus Persson framme och tryckte in ett skönt segermål.

Då fick de 677 åskådarna i Glysishallen till slut något att glädja sig åt.

Och för Anton Hammargård blev det såklart ett minne för livet. Han kunde dessutom vara nöjd med en stark insats.

– Jo, tyckte det gick ganska bra. Jag flyttade pucken och gjorde ett hyggligt jobb i offensiv zon. Med lite flyt kunde det ha blivit ett mål i andra perioden också, men skottet tog på ett benskydd, säger Hammargård, som även fick beröm av coach Fredrik Johansson.

– Verkligen helt okej, särskilt för att vara första seniormatchen. Han fick ett antal byten och tog vara på dem med mycket tid i anfallszon.

Men totalt sett var HHC-tränaren mer nöjd med resultatet än spelet.

– Det var svårspelat, och blev många enkla missar. Det finns såklart mycket som kan vara bättre. Och det blir det också när det kommer viktigare matcher. Det spelade nog in lite här.

Mer läsning

Annons