Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränaren mörkar kommande formationer: "Vi ska titta över det"

Fredrik Johansson svarade rakt på vissa frågor men duckade för andra på presskonferensen efter 3–4-förlusten mot Västervik.
– Nej, ger HHC-tränaren till svar på om han kan ge konkreta exempel kommande kedjeformationer.

Annons

HHC började matchen på ett sätt, stod för en dålig andraperiod och avslutade tredje på ett annat.

När laget hämtade upp 1–4 efter en dyster andraperiod till 3–4 i en avsevärt bättre tredje hade tränaren Fredrik Johansson vaskat om rejält i sina kedjor.

– Vad är det? 14–2 i skott i tredje, vi får trycket och flowet vi vill ha. Vi får in målet, men saknar ju några för att kunna vinna matchen, säger han.

Ett exempel är Johan Björklund, som startade matchen som center i tredjefemman men var högst delaktig i slutforceringen som forward i förstalinan med Adam Thim och Jonas Lindström – på bekostnad av nyförvärvet Marcus Waldehagen.

Ska ni gå tillbaka till hur ni började den här matchen, eller kommer ni att tänka om?

– Vi ska titta över... hur det har sett ut och ta med oss det.

– Det har med olika spelare att göra, och deras form.

Men kan du ge något exempel på hur det kan se ut?

– Nej.

Vad måste bli bättre till nästa match då?

– Andra perioden. Vi har haft två sådana nu som vi har kastat bort. Vad det beror på vet jag inte, men det är för dåligt. Det var lika i Södertälje också. När vi hamnar i de här perioderna så måste vi göra saker enklare. Det är skitlöjligt, men det är basic vi pratar om. Vi måste chippa ut puckarna när vi får pressen på oss.

LÄS MER: Små ändringar i HHC

På presskonferensen var Fredrik Johansson även inne på att Södertälje och Västervik, som satt HHC i ett läge av noll poäng efter två spelade omgångar i Allettan södra, är seriens två bästa lag.

– Jag har inte sett Östersund. Men Jag vet att Västervik är ett erkänt äkta topplag, och Södertälje har vi ju mött (i grundserien), så det vet vi ju, säger han.

Att hans lag släppte in ett lågt skott mellan benen på målvakten Simon Nordh med 1.24 kvar av första perioden hade också en stark påverkan, menar Fredrik Johansson.

– Det har hänt tidigare att vi har släppt in skitmål med bara någon minut kvar. Att ha ledningen med 1–0 (till andra perioden) är en jävla skillnad. Vi är långt ifrån att vara på tå i andra perioden, säger han.

LÄS MER: Bäckman snabbanalys efter matchen

Kommande helg åker HHC på årets längsta bortraresa – till Kallinge/Ronneby i Blekinge. Ett lag som vann Allettanpremiären efter sudden mot Troja/Ljungby, och sedan föll hemma mot Södertälje med uddamålet i den andra omgången.

Fredrik Johansson säger sig inte känna någon press.

– Jag är inte ett dugg orolig på torpet på något vis. Det är en kort serie, men det är många matcher kvar. Vi växer in i kostymen vi med, och har också kvaliteter, säger han.

LÄS MER: Så var matchen minut för minut

Mer läsning

Annons