Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart kan lånekarusellen vara i gång igen

/
  • Linus Wernerson Libäcks skada i benet ser ut att kunna ställa till det en del för HHC.

"I år skulle det bli bättre! Eller? Nej. Historien upprepar sig ännu en gång"

Annons

Fjolårssäsongen var osannolik på många olika sätt för Hudik Hockey. Skadorna hopade sig redan från start och hängde egentligen med under hela säsongen.

Och det var inte vilka skador som helst. Thomas Fahlqvist värvades in som en nyckelspelare men kroppen gav honom aldrig en ärlig chans att få fart på HHC-karriären. Dessutom tvingades Jonas Lindström och Adam Seydlitz lägga undan hockeyutrustningen en bra bit innan säsongen var färdigspelad.

Men i år skulle allt bli bättre!

Eller?

Nej.

Historien upprepar sig ännu en gång. Magnus Nilsson missade säsongsinledningen efter ett skott på foten. Han återkom snabbt men i stället har båda tvillingarna Wernerson Libäck fått stå vid sidan av isen. När Pontus nu är tillräckligt frisk för att träna igen, funderar klubben på att försöka låna in en ersättare till Linus.

– Han magnetröntgas i dagarna. Någon ramlade över hans ben i en tidigare match och han blir inte riktigt bra, kommenterade HHC-tränaren Fredrik Johansson när jag pratade med honom på eftermiddagen efter matchen mot Visby/Roma.

Elände och sjukdomar som inte blir bra. Inlån av spelare som kommer och går. Det är verkligen inte vad HHC behöver just nu. Laget ligger i mitten av tabellen och det är kontinuiteten som kan göra att man tar de där segrarna i följd som behövs för att klättra.

Tränar laget fel? Är det överbelastning som skapar alla skadorna? Det är lätt att fundera, men svårt att klubba igenom ett sånt resonemang.

Johan Björklund har inte spelat en seriematch ännu, då han legat sjuk i bältros. Något så osannolikt och dåligt tajmat att man undrar om Glysishallen har någon sjukdomsförbannelse över sig.

Björklund är åter i träning, men har redan fått ett första bakslag förra veckan. Innan han är matchduglig lär det krävas några träningar. Och beroende på vad Linus Wernerson Libäcks magnetröntgen visar kan HHC börja leta förstärkning snarast möjligt.

Förra säsongen kom Jarmo Jokila, Fredrik Strand, Patrik Karlkvist, Sonny Karlsson, Henric Höglund och Jesper Persson in under pågående säsong.

– Ser vi att vi tappar lite måste vi göra någonting åt det. Vi kollar marknaden hela tiden, men det är klart som tusan att vi måste kolla om vi behöver ersätta, säger Fredrik Johansson.

Med HHC:s skadeotur lär det väl inte komma positiva besked från röntgen?

Snart kan lånekarusellen vara i gång igen.

Noterat

1. Derbydags direkt!

Farten, spelkvalitén och publiktillströmningen kanske inte är i närheten av HHC. Men när division 3-hockeyn drar i gång på fredag är det enorma klubbhjärtan som glider ut på rinkarna. Lindefallet och Järvsö möts direkt i ett hett derby i Lindehallen. Kan hemmalaget gå obesegrade genom grundserien ännu en gång? Kan Järvsö upprepa bedriften och ta sig till alltrean? Nykomlingen Alfta börjar på bortaplan mot Huge.

2. Goda segerchanser i bortapremiär

Förra säsongen krävdes tre matcher för att skilja Söderhamn/Ljusne och Oppala i kvalet till division 1. Då gick S/L segrande ur striden, efter två segrar på bortaplan och en storförlust hemma i Ljusne Ishall. På fredag möts lagen i premiären av division 2 och det blir spännande att se om årets S/L kan fortsätta på fjolårets fina bortatrend mot Oppala.

3. HHC-juniorerna levererar

Emil Broed och Emil Johansson gjorde både mål och assist när HHC slog Sollentuna på hemmaplan. Det är lätt att glömma att även Ted Åström och Per Eriksson imponerat stort under säsongsstarten. Emil Broed stod även för en assist mot Visby/Roma. Därtill har både J18 och J20 bjudit på en stabil säsongsöppning.

Mer läsning

Annons