Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutade karriären i Järvsö – nu klar som tränare för Valbo

Valbos nya hockeytränare har haft en egen hockeykarriären som gått genom SHL, Allsvenskan, Danmark, Norge och Frankrike.
Men som tränare är 38-åriga Magnus Eriksson – som avslutade sin aktiva karriär i Järvsö – oprövad.
–Men jag brinner för Valbo HC och det är här jag varit de senaste åren som ledare för -02-gänget, säger Magnus som bland annat får Rickard Brehlin med sig som ledare kring A-laget.

Annons

Magnus Eriksson (t.h) tar över Valbo HC som huvudtränare. Den förre Luleå och Brynässpelaren får med sig Rickard Brehlin (t.v) som kommer att ansvara för fysdelen. En assisterande tränare kommer också att komma in – där är inget klart än så länge.

Det var när Pär och Olle Djoos hoppade av förra veckan som Valbos sportchef Henrik Glaas fick se sig omkring för att att snabbt hitta en ersättare.

Han behövde inte leta så långt utan Magnus Eriksson fanns redan innanför Nickback Arenas väggar. Han fyllde dessutom alla kriterier som Glaas var ute efter. Jordnära, en kille med Valbomyllan i sig och som förstår förutsättningarna med en föreningen med små ekonomiska muskler.

– Jag fick frågan i torsdags och tänkte över saken en dag innan jag tackade ja till det här uppdraget. Jag har ingen större erfarenhet som tränare men har en egen elitkarriär att falla tillbaka på. Jag tycker det här ska bli både spännande och väldigt roligt, säger Magnus.

Han är Gävlekille från början, uppväxt i Bomhus och gjorde sina ungdomsår i Brynäs. Men det är främst i Luleå han gjorde karriär där han spelade över 100 SHL-matcher de två säsongerna 1999-2001. Han kom sedan tillbaka till Brynäs 2001-02 där det blev 30 matcher i högsta serien innan han försvann till Leksand samma säsong.

Han var känd som en stabil defensiv back som spelade fysikskt och rejält.

Hockeykarriären gick vidare till Rögle och Oskarshamn i Allsvenskan, till danska Nordsjælland Cobras, norska Comet Halden, franska Rouen för att sedan landa hemma i Sverige igen.

– Jag spelade på allvar fram till 2013 och gjorde mina tre sista säsonger i allsvenskan med Almtuna. Men jag har bott i Valbo flera år och har följt och tränat min grabb som började spela här i 02-laget.

Han varvade visserligen ner också och hade några säsonger med Järvsö innan han slutade helt.

Nu tar Magnus över med omedelbar verkan och han blev presenterad för Valbos spelartrupp före måndagsträningen. Med sig kommer han att ha bland annat Rickard Brehlin som kommer att ha ansvar för fysdelen, skador och vara med på bänken en del också.

– Vi ska ha in ytterligare en assisterande tränare men den delen är inte riktigt klar än. Vi jobbar på där för att hitta en lösning. David Åkerblom är med där än så länge, säger Henrik Glaas.

Valbo har som nykomlingar börjat med tre förluster – en efter straffar.

– Men jag tror på det här. Nu i början blir det mest att komma in i det hela, lära känna spelarna och inte kanske förändra så jäkla mycket, säger Magnus.

Hans första matchuppdrag som ny VHC-tränare blir på fredag då det är bortamatch mot Visby/Roma.

Mer läsning

Annons