Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadeläget har ljusnat inför allettan – axelskadade duon tillbaka i spel

Julledigheten är över och på annandagen klev Hudik Hockey på is igen.
Skadeproblemen har lättat något inför premiären av allettan.
– Johan Björklund och Dallas Jackson är med igen från start, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.

Annons

Precis som förra säsongen har Hudik Hockey haft stora skadeproblem under grundserien. Men lagom till allettan börjar det ordna upp sig på några ställen i truppen.

Läs mer: Nyförvärvet Marcus Waldehagen redo för HHC-debut

Johan Björklund och Dallas Jackson är tillbaka från sina axelskador. De som fortfarande saknas är Pontus Wernerson Libäck som är fotskadad, Johan Kallio som opererat sitt knä och Magnus Nilsson som fortfarande lider av sviterna från hjärnskakningarna.

– Mange är inte att tänka på, vi får se hur det ser ut i januari. Pontus tar av gipset kring 5-10 januari så han blir borta lite längre, säger Fredrik Johansson som ändå är nöjd att han kan ställa en stark trupp på benen.

Läs mer: HHC-målvakten fortfarande knäskadad

Ersättare för Magnus Nilsson är nyvärvade Marcus Waldehagen som går in i förstafemman tillsammans med Adam Thim och Jonas Lindström.

– Vi kan formera en bra trupp så det känns väldigt bra, säger Fredrik Johansson.

HHC börjar med tuffast möjliga motstånd. Först bortamatch mot seriesegraren i östra hockeyettan; Södertälje. Två dagar senare kommer Västervik, seriesegrare i södra allettan, till Hudiksvall och Glysishallen.

Läs mer: Hur bra kan du HHC:s motståndare i allettan?

– Det är inspirerande att få möta bra lag varje vecka. Vi börjar mot två bra lag och sedan en långresa ner till Kallinge, det känns riktigt kul att vi får komma i gång, säger Fredrik Johansson.

Mer läsning

Annons