Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skada stoppar HHC-ikonens återkomst: "Det känns förjävligt rent ut sagt"

/
  • Nicklas

Onsdagens match mellan Hudik Hockey och Väsby skulle bli årets roligaste för Nicklas "Boba" Pettersson.
Men den förre HHC-ikonen är skadad och kommer inte kunna spela.
– Det känns förjävligt rent ut sagt, säger 26-åringen.

Annons

Inför säsongen lämnade Nicklas "Boba" Pettersson Hudik Hockey för Väsby efter 10 säsonger i HHC-tröjan.

Onsdagens match lagen emellan skulle bli årets roligaste för den tidigare trotjänaren, men en skada sätter stopp för spel.

Läs mer: Krönika: HHC mot "Boba" - ett spännande möte

– Tyvärr är det ju så. Mot Haninge i onsdags täckte jag skott i boxplay och det tog illa. Jag fick pucken på handen och bröt ett ben så nu går jag i gips som jag ska ha i tre veckor, säger Nicklas Pettersson.

Hur känns det att missa matchen i Glysishallen?

– Förjävligt rent ut sagt. Det är ju den match jag sett fram emot hela hösten. Det var ju till Glysis jag ville komma och visa upp mig.

Läs mer: Trotjänaren lämnar för seriekonkurrent

På plats i arenan kommer han i alla fall att vara, även om det inte blir på isen.

– Ja, jag är sjukskriven nu så jag åker upp och kollar. På något sätt måste jag få tiden att gå.

Hur tror du matchen går då?

– Jag tror på en jämn match. Vi har ryckt upp oss lite på slutet och har haft många uddamålsförluster som grinat emot oss. Mot Haninge gjorde vi sex mål på hyfsat få skott.

När Väsby tog emot HHC på hemmaplan tidigare i höst var det första gången Nicklas Pettersson mötte sin gamla klubb i seriesammanhang. Då passade han även på att bli målskytt.

– Klart den matchen kändes speciell när man känner alla man möter, men det är bara en hockeymatch liksom. Det blev lite mer snack och lite skratt mellan avblåsningar och så.

I Väsby har Nicklas Pettersson spela i fjärdelinan under hela säsongen, men Väsby har rullat runt på alla fyra kedjor. Dessutom har det blivit väldigt mycket spel i boxplay.

Läs mer: Tabellen i hockeyettan östra

– Jag trivs bra här, jag har fått otroligt mycket förtroende i boxplay och det går ju bra, vi ligger högt upp i boxplayligan. Poängen är väl en normal poängskörd för min del så det känns okej, säger han.

HHC blev i söndags klart för allettan efter segern mot Hammarby. Nicklas Pettersson hoppas det går bra för sina gamla lagkamrater och passar på att ta åt sig lite av äran.

– Jag hjälpte dom ju lite mot Haninge när jag gjorde ett plus ett och täckte. Vi spöade deras värsta konkurrent om allettanplatsen så jag får se det så, säger han med ett skratt.

Hur tror du det går för HHC resten av säsongen?

– Det blir nog tufft faktiskt. Södra lagen är generellt bättre än vad norrlagen är så det kan bli jobbigt. Men jag hoppas jag har fel, säger Nicklas Pettersson.

Mer läsning

Annons