Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rutinerade trion återförenad inför premiären

/
  • Adam Seydlitz och Jonas Lindström är kvitt skadeproblemen och återförenas med lagkaptenen Magnus Nilsson i kedjan.

Förra säsongen splittrades Hudik Hockeys giftiga förstakedja.
Men nu är Adam Seydlitz och Jonas Lindström tillbaka från fjolårets stora skadeproblem.
– Jag har minskat ner lite på träningen, säger Jonas Lindström.

Annons

Magnus Nilsson, Jonas Lindström och Adam Seydlitz har utgjort Hudik Hockeys förstalina de senaste säsongerna. Men under fjolåret var det inte många matcher trion fick göra tillsammans.

Både Jonas Lindström och Adam Seydlitz fick besked i november att säsongen var över. Även om den sistnämnda gjorde en kort comeback i allettan.

– Det var ett tufft år. Man hade tränat en hel sommar och sen fick man höra att säsongen var över. Det var inte vad jag hade förväntat mig, säger Adam Seydlitz.

För Jonas Lindströms del stannade det vid 13 matcher under fjolårssäsongen. Magmuskelskadan han dragits med hela säsongen utvecklade sig till en stressfraktur.

– Det är alltid jobbigt att stå på sidan och kolla, säger Jonas Lindström som nu är helt återställd, delvis tack vare ett nytt träningsupplägg.

– Jag har kanske minskat ner lite på träningen vad gäller mängd, det blir mer kvalitet i stället, säger han.

Under sommaren har Jonas Lindström kunnat träna på bra med laget, medan det för Adam Seydlitz del mest handlat om rehabträning. Men även han är helt återställd inför seriespelet.

– Än så länge håller jag i alla fall, säger Seydlitz med ett skratt och spår hur säsongen kommer bli.

– Det blir en tuff serie i år, men vi bör vara i toppen.

När HHC åker till Vallentuna för premiär på söndag är det många hockeyälskare i Hudiksvall som längtat. Men frågan är om inte Jonas Lindström längtat mest av alla.

– Det är inte lika roligt med alla jäkla träningsmatcher, inte som för sju-åtta år sedan. Jag har aldrig varit bra på försäsongen, jag vette fan varför. Pucken far hit och dit och det tar tid att hitta känslan, säger han.

HHC har värvat in tre nya forwards och plockat upp en handfull juniorer i a-truppen. Men trion Nilsson-Seydlitz-Lindström lär fortsätta kampera ihop.

– Ja, så kommer det nog bli, säger Jonas Lindström.

Mer läsning

Annons