Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Risken finns att söderlagen drar ifrån"

/

"Förutom långa resor nedåt i landet väntar otroligt tufft motstånd, ja betydligt svårare än de norra lagen om du frågar mig."

Annons

Vägen till allettan var långt i från en enkel transportsträcka för Hudik Hockey. Visst, med en omgång kvar av grundserien skiljer tio poäng ner till Vallentuna under strecket men årets säsong har verkligen varit säsongen där alla lag kan slå alla.

Läs mer: Transportmatchen en höjdare för unge Hamamrgård

Och tuffare kommer det bli. Oj, så mycket tuffare.

Allettan börjar efter jul. Men någon repris på förra årets resor till Östersund, Kalix och Piteå blir det inte för HHC.

Den här säsongen har den östra hockeyettan slagits ihop med södra i stället för norra i allettan och därför väntar lag som Kallinge/Ronneby, Troja/Ljungby och Västervik i stället. Västervik som slog ut HHC i playoff förra säsongen.

Läs mer: Så ser skadeläget ut i HHC

Förutom långa resor nedåt i landet väntar otroligt tufft motstånd, ja betydligt svårare än de norra lagen om du frågar mig. Lägg där till att Södertälje följer med från den östra serien och det blir svårare än på länga att ta sig vidare till playoff.

Västervik har förlorat en enda match under ordinarie tid i grundserien. Laget landade på samma poäng som Södertälje och vann därmed den södra serien. Klubben har också seriens tre bästa poängplockare i laget och jag räknar med att man tar sig förbi HHC när allettan summeras.

Södertälje läggs också till den skaran, precis som Troja/Ljungby och eventuellt Visby Roma och Huddinge. Då inser man snabbt att HHC:s chanser till avancemang från allettan är små.

Läs mer: Krönika: "Jag har sett Wadlund täcka skott på skott"

Men jag har överbevisats förut. Södertälje föll till exempel hemma mot Haninge dagen efter att jag skrivit att de skulle gå obesegrade hela grundserien. Kan HHC göra samma sak?

Det som talar för det är det utmärkta målvaktsspel och försvarsspel man visat upp i slutet av grundserien. Men oro finns fortfarande för skadeläget. Vilka spelar egentligen i den sista grundseriematchen mot Åker/Strängnäs?

Kan frågetecknen rätas ut till allettans början 28 december kan det bli en rolig och spännande vår.

Men risken finns att söderlagen tillsammans med Södertälje drar ifrån.

Noterat

Föll på målsnöret i fjol

Fyra av sex lag i kvalserien till allsvenskan spelar i landets näst högsta serie den här säsongen. De två övriga lagen tar båda plats i samma alletta som HHC. Västervik var fyra poäng bakom Sundsvall i kvalserien i fjol. Södertälje åkte ur med dunder och brak men är sugna på revansch i år.

Så nära en semifinal

Gästrikland/Hälsingland var ett förlängningsmål i från att ta sig till semifinal i årets upplaga av Stålbucklan. I stället fick laget nöja sig med sjätteplatsen, efter två jämna matcher om slutplaceringen. Synd, för det känns som laget hade något riktigt bra på gång när man skakade om fjolårets segrare.

Treans bästa import?

Han spelar i seriens sämsta lag. Men i poängligan ligger han på tredje plats med 17 poäng, tio mål och sju assist på tio matcher. Vad slovaken Martin Bauer gör i Järvsö känns oklart, men fortsätter han leverera lär han spela högre upp inom en snar framtid.

Mer läsning

Annons