Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niklas Zetterström: "Det vore kul att träffa någon ibland"

/

Niklas Zetterström har ännu inte hittat någon ny klubb att spela för.
Den förre profilspelaren i Hudiksvall och lagkaptenen i Sundsvall har inte heller någon agent.
– Att sköta träningen sommartid på egen hand är jag bekväm med, men det vore ju kul att träffa någon ibland, säger 32-åringen.

Annons

Säsongen 2012/2013 var Niklas Zetterström lagkapten i Sundsvall Hockey – då i hockeyettan – och stod där för 49 poäng på 33 matcher.

Men en lönesänkning accepterade han inte , utan gick i stället vidare till Hudiksvall. Nu 32-årige Zetterströms första säsong i Hudik blev något av en succé, då han snittade drygt en poäng per match och hyllades på våren med utmärkelser som HT-Sportens stjärnlirare och som distriktets bästa ishockeyspelare.

Men under den förra säsongen gick det avsevärt trögare för Niklas Zetterström, som missade många matcher på grund av en skada. Hudik Hockey valde sedan att inte skriva på något nytt avtal med honom.

Och när vi nu är inne i september månad, med bara dagar kvar till seriepremiären i Hockeyettan vet Niklas Zetterström fortfarande inte var – och om – han ska spela hockey.

– Just nu är det ingenting på G, säger Niklas Zetterström, som i och för sig är van med att nöta barmark på egen hand.

– Jag har tränat helt på egen hand sedan den förra säsongen tog slut. Och sommartid har jag gjort det under flera år på egen hand, så det är jag bekväm med. Men det kan ju vara kul att träffa någon ibland, säger han.

Någon kontakt med Sundsvall Hockey säger han sig inte haft sedan han lämnade klubben – och senast han pratade med Hudik Hockeys tränare Fredrik Johansson var i maj. Niklas Zetterström har i det här läget heller ingen agent som hjälper honom att aktivt söka en ny klubb.

– Inte i dagsläget. Ska jag vara här i krokarna (i Sundsvallsområdet, red. anm.) så sköter jag det där på egen hand, säger Niklas Zetterström, som gått upp på en heltidstjänst på banken där han arbetar.

– I den situation jag är i nu, med jobb och familj, så är det mycket som ska klaffa. Men jag håller i gång så får jag se om det dyker något som är vettigt för mig och för familjen. Jag har ingen panik, säger Niklas Zetterström.

Vad håller du för nivå nu, hockeymässigt?

– Det är svårt att säga någon dagsform så. Men jag håller väl på den nivå som jag varit på förut, jag spelade ju i allsvenskan för några säsonger sedan och kan väl tycka själv att jag skulle klara det nu också. Men å andra sidan har jag spelat i division 1 nu ett tag, och det är väl inte alla som går därifrån.

Mer läsning

Annons