Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattsson: "Låt oss fokusera på de heta HHC-juniorerna"

/

Medan Hudik Hockeys a-lag inte har något att spela för är det precis tvärtom för lagets J20-lag.
I lördagens möte mot Hammarö kan laget knipa fjärdeplatsen.

Annons

Hudik Hockeys match mot Troja Ljungby i kväll känns minst sagt ljummen. För att inte säga alldeles iskall.

Med tanke på målskillnaden har Troja Ljungby i princip redan säkrat en playoffplats. Hudik Hockeys öde i allettan känner vi alla redan till.

Därför väljer jag att lägga mitt fokus på klubbens heta juniorer. Där lever all spänning och alla positiva vibbar inför sista omgången i J20 Elit Västra.

Läs mer: Junioren som åkte på kämpigt dubbelspel

När Hudik Hockey tar emot Hammarö på lördag står den gyllene fjärdeplatsen på spel. Fjärdeplatsen som ger en plats i playoff förkval J20 Superelit. Fjärdeplatsen som HHC med en omgång kvar av grundserien bara ligger sju mål bakom.

Förutsättningarna är följande: HHC ligger femma på 42 poäng, samma som fjärdeplacerade Borlänge. I sista omgången ställs Borlänge mot nästjumbon Surahammar på bortaplan. Samtidigt spelar HHC hemma mot Hammarö.

Med tanke på Borlänges motstånd bedömer jag HHC:s chanser att ändå knipa fjärdeplatsen som ganska små. Men bara att serien lever in till säsongens sista sekunder gör att det kittlar lite extra. Det är en spänning som saknats i Hudiksvall när det gäller allettan.

Läs mer: Transportmatchen en höjdare för unge Hammargård

Och även om HHC skulle missa fjärdeplatsen, vem kan då säga någonting annat än att laget gjort en jättesäsong?

En titt på tabellen i J20 Elit Västra från 2014-2015 visar ett HHC på nästjumboplatsen. Då: En seger på 14 matcher. Nu: 12 segrar på 27 matcher och chans på topp fyra.

Jag tror att flera faktorer ligger bakom den starka säsongen. Dels har de junioransvariga ledarna gjort ett kanonjobb med laget. Men en stor del tror jag ligger i att man vågat ge de yngre chansen i a-laget. Både vad gäller träning och match.

Det räcker att titta på laguppställningen från 7–3-segern mot Grums i senaste omgången. Ted Åström, Elias Frisk, Emil Johansson, Emil Broed och Anton Hammargård har alla spelat a-lagsmatcher. Några flera, några färre.

Läs mer: Juniorerna som banade vägen för segern

Johansson och Broed har dessutom blivit målskyttar i hockeyettan. Erfarenheter som är ovärderliga när man spelar på juniornivå.

För ishockeyns framtid i Hälsingland så slår jag ett slag för lördagens sista omgång i J20 Elit Västra. För ishockeyns framtid hoppas jag HHC får chansen att spela playoff.

Men då behöver Glada Hudik hjälp.

Av Surahammar.

Noterat

Duon som ska fixa det för HHC

Etta och tvåa i poängligan i J20 Elit Västra. Där hittar vi Emil Broed och Ted Åström. Tillsammans har duon gjort 84 poäng på 25 matcher i J20-serien. En hel del kommer ligga på deras axlar i serieavslutningen mot Hammarö.

Kan publiken lyfta laget?

Publiksnittet för HHC J20 ligger på 86 åskådare. Med det är man näst bäst i serien. Frågan är om publiken kan sluta upp bakom klubbens juniorer? Det har skett förut. Minns bara förra säsongens kanonsiffra på 432 åskådare när J18-laget spelade viktig match i kvalserien till J18 Elit.

Publiken som lyfter klubben!

268 åskådare. Så många snittar Söderhamn/Ljusne, trots att laget kämpar i botten. Man har klart bäst publiksiffra i serien och i förra hemmamatchen kom 347 åskådare för att se laget möta Malung. Starkt att sluta upp bakom sin klubb, speciellt när laget behöver stödet.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om exempelvis Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons