Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattsson: "Hudik Hockey har saknat den sista desperationen"

/

"Någonting måste hända i föreningen Hudiksvalls HC. Inte bara i spelartruppen och på tränarbänken."

Annons

I kväll ställer sig Fredrik Johansson i HHC-båset på hemmaplan för match för första gången sedan beskedet att hans kontrakt inte förlängs med klubben.

Om inte ett smärre mirakel sker, och HHC tar sig till playoff, har han tre matcher kvar i Glysishallen. Frågan är om Hudik Hockey gjort rätt eller fel som inte förlängt med Fredrik Johansson?

Det svaret lär vi nog inte få i kväll, inte i morgon och förmodligen inte förrän om ett par säsonger, när en ny sportslig organisation satt sig ordentligt.

Fredrik Johansson och Hudik Hockey valde att ta en mycket tydlig ny riktning inför årets säsong i hockeyettan. In med muskler, tyngd och fysik. HHC skulle få in tuffheten, någonting man saknat tidigare säsonger.

Läs mer: Han är backen som presterat positivt i allettan

Med facit i hand kan man väl säga att det inte slog så väl ut, även om det kanske är en lite för enkel slutsats. De nya spelarna har inte varit dåliga på något sett, men tittar man i tabellen har HHC bara vunnit en enda match i allettan. Då är det någonting som inte räcker till. Men jag tror inte det är tuffheten som varit för dålig.

Snarare har man saknat den där sista lilla skärpan, den där sista lilla desperationen för att göra mål. Tre matcher har slutat oavgjort vid full tid, men HHC har inte gått segrande ur någon av matcherna efter förlängning eller straffar. Kanske en slump, kanske ett bevis på att laget är för trubbigt för att klara av de andra lagen i allettan.

Givetvis ska man komma ihåg att allettan, faktiskt, är tuffare än någonsin. Södertälje, Troja Ljungby och Huddinge är verkligen inga dussinlag. Men Huddinge slutade tre poäng före HHC i grundserien och blev avklädda av HHC på hemmaplan. Varför har skillnaden mellan lagen vuxit så enormt under allettan? Den som det visste.

Läs mer: Fredrik Johansson får inte förlängt: "En helhetsbedömning"

HHC satsade också på lite mer spektakulära värvningar den här säsongen. Kanadensarna Dallas Jackson och Matt Lowry, båda med meriter från AHL, värvades in med dunder och brak. Där visade Fredrik Johansson vad hans stora kontaktnät kan betyda. Men Jackson gick länge skadad och Lowry har på tio matcher i allettan bara stått för en assist. Fredrik Johansson pratade aldrig om några frälsare, det var mer vi på sidan om som slog på stora trumman.

Tittar man tillbaka på de senaste tre åren har HHC spelat en fartfylld hockey, offensivt med många skott på mål. Samtidigt har försvarsspelet svajat i perioder, målvaktsspelet likaså. Förra säsongen var det utvisningarna som höll på att fälla laget i allettan, i år är det bristen på effektivitet.

Läs mer: HHC föll efter långt straffdrama

Nu måste föreningen ta ett ordentligt krafttag. Från personerna på golvet, till folket i styrelsen. Någonting måste hända i föreningen Hudiksvalls HC, inte bara i spelartruppen och på tränarbänken.

För närmare hockeyallsvenskan har man faktiskt inte kommit.

Noterat

1 Uppryckning i slutspurten?

Chansen att knipa sista playoffplatsen är minimal. Men HHC har ändå en god chans att få bjuda hemmapubliken på åtminstone en seger. Enda trepoängaren i allettan så här långt kom borta mot Vimmerby, men HHC avslutar genom att spela tre av de fyra sista matcherna i Glysishallen.

2 Alfta kan få kämpa

Tji fick jag för att jag kallade Alfta ett färdigt lag för division 2. Vips så åkte man på en förlust mot Smedjebacken och ligger nu trea i tabellen, under strecket. Lindefallet har det alltjämt jobbigt, jumboplats i alltrean efter fem matcher.

3 Supertalangen från Hudiksvall

Vad kan man säga om Rickard Hugg som inte är sagt under förra veckan? 17-åringen från Hudiksvall är uttagen i U18-landslaget och hoppades få debutera i Leksand under säsongen. Plötsligt kom också debuten, och han var nära att få göra mål direkt. Häftigt!

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons