Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattsson: "En enda gigantisk gäspning"

/

"Alla lag slår alla, inget lag slår Södertälje. Det är den här säsongens sanning."

Annons

Förlust i förlängning borta mot Haninge. Då skiljer bara en poäng mellan Hudik Hockey ovanför strecket till Haninge under detsamma.

Men det avståndet kommer vara fyra poäng efter onsdagskvällens matcher, det vågar jag lova. HHC tar emot superjumbon Tierp, medan Haninge gästar Scaniarinken för ett omöjligt möte med Södertälje.

Läs mer: Kryss okej för HHC i Haninge

Men de där fyra poängen är med största sannolikhet nere på en poäng när söndagen övergår i måndag och ny vecka. HHC går nämligen från mötet med Tierp, till vinterns största fest, hemmamatchen mot Södertälje. Och då blir det tufft.

Snacka om berg- och dalbanevecka i Glysishallen.

Jag tycker det är kul. Riktigt kul om man jämför med för två säsonger sedan.

När HHC avverkade Skedvi-Säter, Surahammar, Enköping och Lindlöven hemma i Glysishallen var grundserien bara en transportsträcka mot allettan och matcher med betydelse. En enda stor och gigantisk gäspning.

Säsongen 2013-2014 slutade HHC i toppen av grundserien på 63 poäng, man förlorade 2 av 27 matcher och hade 19 poäng ner till första lag under allettanstrecket. Kul för HHC givetvis, men fruktansvärt tråkigt att följa från sidan. Det fanns ingen spänning, det fanns ingen nerv och det blev dessutom en reaktion när HHC plötsligt ställdes mot bättre motstånd i allettan. Visserligen klarade sig HHC bra även där men i playoffspelet tog säsongen som vanligt slut.

Läs mer: HHC-kaptenen om sina besvär

Fjolårets nya seriesammansättning har gett nytt liv till division 1-hockeyn. Visst, bottenlagen finns fortfarande, Tierp har blivit den här säsongens Skedvi-Säter. Men alla lag slår alla, inget lag slår Södertälje. Det är den här säsongens sanning.

Det finns så många exempel som visar att årets grundserie är så mycket mer spännande än tidigare år. Vallentuna har spöat HHC i båda lagens möten under vintern. Samtidigt har man åkt på torsk både mot jumbon Tierp och nästjumbon Sollentuna. Det är precis det som är så härligt, man vet aldrig vad som ska hända på förhand.

Läs mer: Tabellen i hockeyettan östra

Ja, förutom i onsdagens matcher då. Att Södertälje spöar Haninge känns lika självklart som att HHC spöar Tierp.

Det är den här säsongens sanning.

Noterat

1. Se upp för amerikanen!

Naturligtvis kommer HHC vinna mot Tierp hemma i Glysishallen på onsdagskvällen. Naturligtvis kommer man göra det med god marginal.

Men ändå. Se upp för amerikanen.

Fred Hein från Becker College har förstärkt Tierp mitt under säsongen och 25-åringen har på sex matcher gjort sex mål. I ett lag som ligger toksist.

HHC, värva?

2. Troll i offensiven

Det är någonting som inte stämmer i HHC:s offensiv just nu. Tre mål på de två senaste matcherna är inte godkänt.

Mot Vallentuna var det effektiviteten som var problemet, ett mål på 36 skott.

Mot Haninge var det tvärtom. Då mäktade man bara med 13 skott mot hemmamålvakten. Då är det svårt att göra så många fler än de två mål man gjorde.

3. S/L-publiken sluter upp

I förra säsongens grundserie landade Söderhamn/Ljusnes publiksnitt på 145 åskådare. För blygsamt verkar klubbens anhängare tycka, för till den här säsongen sluter man verkligen upp bakom sitt lag. Efter tre hemmamatcher är snittet 293 åskådare, en ökning på 102 procent så långt.

Kul för Hälsinglands näst bästa hockeylag!

Mer läsning

Annons