Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lista: Det gör de före detta HHC-profilerna i dag

/
  • Jarmo Jokila spelar nu hockey i Polen.
  • Markus
  • Målvaktsprofilen Marcus Dahlbom tillhör allsvenska topplaget Västerås IK, men har varit utlånad till division 1-laget Arboga.
  • Jesper Persson leder poängligan i den norra division 1-serien.
  • Skador förstörde för Jonas Kapla, som nu varvar ner i division 2.
  • Lars Lundin drog till Danmark, där han precis som i HHC är en poängback.
  • Niklas Zetterström ratades av HHC, och har inte spelat någon hockey sedan förra säsongen.

Hudik Hockey har haft många spännande spelare som kommit och gått de senaste säsongerna.
Men vart har egentligen spelarna tagit vägen? Vem gör succé i Örnsköldsvik och vem försöker hitta målet i Polen?
Vi har listan!

Annons

Jarmo Jokila, forward. Senast i HHC: 2014-2015.

Den välmeriterade finländske forwarden förstärkte HHC under den skadedrabbade säsongen i fjol. Han gjorde direkt succé och stannade på 32 poäng efter 27 matcher. Men sin historia som en kringresande spelare lämnade spår även i Hudiksvall. Hux flux drog Jokila vidare till Danmark där han avslutade säsongen med SönderjyskE. Men är han kvar där ännu? Knappast. Numera jagar 29-åringen mål och assist i den polska ligan med sin nya klubb Podhale Nowy Targ. Hans trettonde klubb i karriären om vår uträkning stämmer.

Markus Persson, forward. Senast i HHC: 2011-2012.

Markus "Pajen" Persson gjorde stor succé under sin enda säsong i HHC för fyra säsonger sedan. 32 mål och 33 assist gav makalösa 65 poäng på 38 grundseriematcher och det var inte svårt att förstå att Persson hörde hemma på en högre nivå. Han flyttade till Norge och spelade en säsong med Stjernen där han fortsatte ösa in poäng. Nu gör han sin tredje säsong i den allsvenska succénykomlingen Tingsryd som aspirerar på en topplacering. 26-åringen har också en välkänd kusin i Hudiksvall, HHC-nyförvärvet inför säsongen: Alexander Wadlund.

Läs mer: Dallas Jackson om värvningen av landsmannen Matt Lowry

Marcus Dahlbom, målvakt. Senast i HHC: 2012-2013.

Att peta SHL-meriterade Jonas Fransson är inte lätt. Fråga bara Marcus Dahlbom i Västerås. 25-åringen gjorde två säsonger i HHC och lämnade efter säsongen 2012-2013. Den andra säsongen blev hans bästa, med en räddningsprocent på 91,1. Därefter blev det två ännu mer lyckade säsonger i division 1, först med Nyköping och sedan i Kallinge/Ronneby. Inför årets säsong värvades han in till Västerås, topplag i allsvenskan. Han fick vänta på sin tur till omgång 15 då han fick vakta målet borta mot Vita Hästen. Resultatet? 25 räddningar, hållen nolla och seger. Ändå tillbaka i båset matchen efter. Också varit utlånad till Arboga i division 1 under säsongen.

Jesper Persson, forward. Senast i HHC: 2014-2015.

Lånades in under fjolåret för att täcka upp för skadeproblemen. Med samma födelsestad som HHC-tränaren Fredrik Johansson kände de varandra sedan tidigare och Persson kom snabbt in i HHC-laget. Gjorde en bra säsong poängmässigt i HHC, men valde sedan att flytta upp till Örnsköldsvik för att spela i stadens division 1-lag. Där har han fått riktig fart på poängmakeriet. Med 13 mål och 11 assist på 15 matcher leder han hela seriens skytteliga och poängliga.

Läs mer: Krönika: "In med en brunkare till - härligt!"

David Östlin, forward. Senast i HHC: 2014-2015.

Den egna produkten lämnade HHC efter förra säsongen. Han avslutade sin seniorsejour i klubben med en poänglös säsong. Nu jagar han i stället mål i den östra division 3-serien, men man får anta att hockeyn kommer i andrahand för tillfället. Östlin tar nämligen plats i Kungliga Tekniska Högskolan (KTH):s lag. Han har spelat majoriteten av säsongens matcher hittills, men laget kämpar alltjämt sist i tabellen.

Jonas Kapla, forward. Senast i HHC: 2013-2014.

Värvades in som en poängmaskin från norska ligan när han kom till HHC 2013-2014. På isen levererade han precis det som förväntades, men en skada förstörde sejouren i HHC. Kapla lyckades inte ta sig tillbaka till normal nivå och lämnade klubben efter bara en säsong. Förra säsongen hann han med tolv matcher i moderklubben Malung i division 3. 49 poäng senare hade han hjälpt till att spela upp klubben i division 2, bland annat efter matcher mot Lindefallet och Järvsö i alltrean. I division 2 fortsätter han nu att göra poäng.

Läs mer: AHL-meriterad center förstärker HHC

Lars Lundin, back. Senast i HHC: 2014-2015. Robin Karlsson, back. Senast i HHC: 2014-2015.

Robin Karlsson fick inget nytt kontrakt med HHC, medan Lars Lundin valde att lämna självmant efter förra säsongen. De båda backarna återförenades i Danmark och Aalborg Pirates. Där har de också fått sällskap av Niklas Svensson, centern som gjorde en säsong i HHC 2012-2013, som anslutit nu under säsongen. Backduon visar samma tendenser som i HHC. Mer poäng på Lundin än Karlsson, och båda har haft rikligt med speltid än så länge.

Niklas Johansson, center. Senast i HHC: 2010-2011.

Kom från allsvenskan till Hudik Hockey säsongen 2010–2011, och stod för smått sanslösa 57 poäng (19+38) under en säsong i hockeyettan. Niklas Johansson gick sedan vidare till en säsong i ettan och en i allsvenskan hos Karlskrona, och gör nu sin tredje hos allsvenska nykomlingen Tingsryd, där han har ett A på bröstet.

Läs mer: Matchhjälten om slagsmålet och publikfesten

Niklas Zetterström, forward. Senast i HHC: 2014–2015.

Med hundratals allsvenska matcher på meritlistan lämnade Niklas Zetterström ett kaptensuppdrag i Sundsvall. Han kom som ett stjärnförvärv till HHC inför säsongen 2013-2014, och snittade en säsong under sin första säsong. Under den förra säsongen drogs Sundsvallsfostrade Zetterström med skador, och fick inte förlängt med klubben. Saknar just nu ett hockeykontrakt, och arbetar på en bank i Sundsvall.

Mer läsning

Annons