Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontraktslös Robin Karlsson tillbaka i Hudiksvall: "Inte hört något alls"

Robin Karlsson spelade tre säsonger i HHC – men lämnade sedan för ett äventyr i Danmark. Nu är den 26-årige backen tillbaka i Hudiksvall. – Vi var nere sista gången över påsk i Danmark och gjorde färdigt. Nu får vi se vad som händer, säger han.

Annons

Robin Karlsson är tillbaka i Hudiksvall.

Robin Karlsson är fostrad i Grästorp, men påbörjade sin resa som professionell hockeyspelare i HV71:s organisation där han också fick göra SHL-debut säsongen 2008/2009. Sedan har han spelat allsvensk hockey för Mariestad och Borås - samt hunnit med utlånigssejourer till Kristianstad och moderklubben Grästorp.

2012 kom han till Hudiksvall, och spelade då tre säsonger i division 1 för klubben innan han lämnade för ett just avslutat äventyr i danska Aalborg Pirates. En något udda upplevelse som hockeyproffs i den relativt lilla hockeynationen...

– En ny typ av hockey, på gott och ont. Det är lite "går det så går det", den taktiken liksom. Inte så taktiskt alltså. Det är inte lika korrekt som det svenska spelet, utan mer individuellt skickliga spelare som får ett "lycka till", säger Robin Karlsson, som har spelat tillsammans med en annan före detta HHC-spelare i lagets förstafemma - den lite mer offensivt lagde Lars Lundin.

LÄS MER: Trio lämnar HHC

– Det var fyra väldigt offensiva spelare, och så jag då. Jag fick inrikta mig mycket på defensiven, och spela mycket boxplay. Men mot slutet blev det även en del powerplay-tid, så jag lyckades göra några mål och så, säger han.

Aalborg, som har ligans yngsta trupp, låg rejält risigt till i höstas men lyckades växla upp och ta sig till slutspel.

– Jag kände mig som en pappa i laget med mina 26 år... Det var efter många om och men, vi var 20 poäng bakom i november men lyckades äta oss ikapp och hade en okej marginal till slut. Vi kom till semifinal i danska cupen, en försäsongscup, vilket var över förväntan. Där åkte vi ur mot vinnarna Odense, och styrelsen var jättenöjda med det. Sen i serien hade vi väl som mål att ta oss till slutspel, en nystart. Det hade väl inte varit någon katastrof om vi hade missat det heller, men föreningen har väl en längre målsättning om att bli ett topplag igen, säger Robin Karlsson, vars lag fick ge sig efter fyra kvartsfinalmöten med Sønderjyske.

Nu har han lämnat Danmarks fjärde största stad, och befinner sig i Hudiksvall där han och flickvännen Liselotte Almquist har en lägenhet.

– Hon har varit kvar i Hudiksvall hela tiden. Det är hon som har fått fara och flänga, vilket jag är otroligt tacksam för. Vi har nere i Danmark sista gången vid påsk och gjorde färdigt, så nu får vi väl se vad som händer, säger han.

Lever man gott som hockeyproffs i Danmark?

– Nej. Det är heltid därnere, men man lever inte gott. Vi är billiga utlänningar, men det finns givetvis de som tjänar mycket mer. I de övriga lagen, som har tre-fyra gånger så hög budget, finns det säkert de som har roligare kontrakt...

LÄS MER: Det gör HHC-profilerna i dag

Under åren i HHC, drygt 100 matcher, gjorde Robin Karlsson sig känd som en stämningshöjare i laget. I Danmark fick han supportrarna med sig tidigt.

– På något sätt blev jag omtyckt av fansen, jag förstår inte varför, säger han och skrattar.

– Nej, men jag gillar att ta mig tid med dem. När jag kom så lovade jag att göra min första intervju på danska. Jag höll det löftet där inför TV-kameran.

Gick det bra då?

– Ja, det tycker jag. Jag fastnade på något ord, men han som intervjuade mig tyckte det gick bra.

Var karriären tar vägen vet Robin Karlsson inte just nu.

Vet HHC om att du är i Hudiksvall?

– Jag har inte hört något från Hudik alls. Jag vet inte om de vet det eller inte, men någonting säger mig att de gör det. Rykten går väl snabbt...

Men kan du tänka dig att spela för klubben igen?

– Jag trivdes otroligt bra i Hudik under de åren jag var där, så det kan jag absolut tänka mig. Det finns en otrolig potential, det har jag sagt från dag ett. Jönsson (Fredrik, marknadsansvarig) gör ett otroligt bra jobb, och jag tror på föreningen. Men sen ska det väl till en sportchef nu, och tränaren blev klar häromdagen.

Mer läsning

Annons