Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junioren som kom in från gatan – nu är han given i ÖIK

/
  • Axel Olsson har spelat 13 matcher med A-laget och gjort tre mål nu i höst.
  • – Axel gör det bra och växer in successivt i truppen och laget, berömmer hans tränare i ÖIK, Charles Franzén.
  • Men det var inte bara uppåt i går för Axel Olsson. Här kläms han upp mot ena kortplanket och får en vridning på sitt ena knä...
  • ... vilket innebär att han tvingas lämna matchen i slutskedet. Nu återstår att se om han hinner bli spelklar igen till helgen och dubbelmötet i Norrbotten.
  • Se så han njuter... Axel Olsson, 18, med beviset på att han inom spelartruppen utsågs till ÖIK:s bästa spelare mot Sollefteå och blev matchens Falk.

New York Rangers har en gammal filthatt, Östersunds IK sin egen jaktfalk, givetvis döpt efter lagkapten Tobias Falk.
I bägge fallen handlar det om att den som får hatten eller falken, är kvällens lirare. Efter 8–0 mot Sollefteå gick falken till 18-årige Axel Olsson.
En junior fostrad i Lindefallet som går från klarhet till klarhet.

Annons

När Axel Olsson i somras fick börja träna med ÖIK:s A-lag var det mest för att se och lära. Något seriespel var knappast aktuellt. Nu har han lirat 13 matcher och gjort tre mål, varav två nästan i samma byte i onsdagsmatchen mot Sollefteå.

Killen hamnade i ett målstim. På kuppen blev han inom den egna gruppen utsedd till att bli kvällens Falk – bäst i gänget.

Det var förstås stort för en 18-åring, som nästan halkat in i laget på ett bananskal.

– Men Axel tar för sig. Han har växt med uppgiften och gör det förbaskat bra, betygsätter hans tränare Charles Franzén.

Axel Olsson själv tar uppståndelsen med ro, men naturligtvis gillade han att få bli kvällens lirare, inte minst när det var internt som han fick uppskattningen.

Vad tror han då själv det beror på att det gått så bra?

– För att jag har passionen för hockeyn. Det har jag haft ända sedan barnsben när jag växte upp hemma i Lindefallet, Hälsingland. Jag tränade nästan jämt, ute om det var minus 20 eller annat dåligt väder.

Till Östersund kom han för att gå på hockeygymnasiet. Det gör han fortfarande, bara det att karriären har tagit rena raketfarten de senaste månaderna.

– Det är likadant i dag med passionen. Jag älskar det här och naturligtvis är jag väldigt glad över att det gått så bra i höst, berättade han efter 8–0 mot Sollefteå.

Fast det var en match med dubbla bottnar för den talangfulle 18-åringen. I slutet av tredje perioden gjorde han sig nämligen illa. Ena knäet fick en smäll och han tvingades lämna rinken.

– Jag har aldrig varit skadad. Just nu känns det lite besvärande, men vi får se under torsdagen, hur det utvecklar sig.

Mest nöjd förutom med målen, var Axel Olsson förstås ändå med att rå om falken för en kväll. Beviset på att han numer har växt i status inom laget. För en 18-åring kan det betyda hur mycket som helst inför fortsättningen. Tuppkammen växer och med även liret ute på plan.

Bara han nu inte blir långtidsskadad han också. ÖIK har haft nog av den varan. Hoppas att pojken har bra läkkött.

Beskedet kommer torsdag, eller senast på fredag när det vankas bussresa mot Norrbotten. Då får vi se om Axel Olsson finns med, eller om han tvingas till vila efter den smäll han ådrog sig bakom Sollefteås mål bara några ynka minuter före slutsignalen mot Sollefteå, där han ändå gjorde sitt livs match så här långt.

Mer läsning

Annons