Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Lindström inför längsta bortaresan: "Måste börja ta poäng"

/
  • Jonas Lindström ser vikten av att börja plocka poäng i allettan.

Två raka förluster i allettan.
Det är vad Hudik Hockey har med sig när laget åker på vinterns längsta bortaresa.
– Inte starten man ville ha precis, säger lagkaptenen Jonas Lindström inför matchen mot Kallinge/Ronneby.

Annons

Bortamatch mot Södertälje och hemmapremiär mot Västervik. Två tuffa matcher, som slutade med två förluster för Hudik Hockey.

Läs mer: HHC-tränaren mörkar kommande formationer

I helgen åker laget till Kallinge/Ronneby för att försöka plocka första poängen i allettan.

– Det var väl inte starten man ville ha precis. Det var två tuffa matcher, men vi har ändå krigat på bra i 60 minuter i både matcher, det får vi ta med oss. Vi får finslipa på spelet hela tiden, vi har pratat lite detaljer och hoppas ha med det till nästa match, säger Jonas Lindström, som vikarierar som lagkapten i Magnus Nilssons frånvaro.

Läs mer: Bäckmans analys: "Blir både synade och utspelade"

Att åka ner till Blekinge och försöka ta poäng blir en ny uppgift för HHC. Att möta de södra hockeyettanlagen är ingenting man är särskilt van vid.

– Det är väl lite annorlunda, men det är bara kul. Det är bra lag och det blir bra matcher. Det skulle vara fantastiskt kul att åka ner och ta lite poäng, för poäng behöver vi, säger Jonas Lindström.

Det är ju många matcher kvar, men hur viktigt känns det med poäng på söndag?

– Så klart det är viktigt, det vore inte kul att ha tre raka torsk. Jag tycker det är jäkligt viktigt och det gör nog alla andra också, så vi ska göra allt för att ta poäng där nere.

Läs mer: Krönika: "Ett friskt HHC blir ingen slagpåse"

För att kunna plocka poängen krävs att HHC minimerar misstagen. Det tycker i alla fall Jonas Lindström har varit lagets problem i inledningen av allettan.

– Det straffas ju så mycket mer nu än i grundserien. Mot lag som Västervik och Södertälje smäller det i stort sett direkt när man gör misstag, säger han.

Just Södertälje och Västervik, tillsammans med Huddinge, är de tre lag som redan gjort ett litet ryck i tabellen efter två raka segrar. HHC ligger sist på noll poäng, precis som Visby Roma och Vimmerby.

Läs mer: Tabellen i allettan södra

Hur mycket tänker ni på tabellplaceringen redan nu?

– Nja, det kanske man inte gör redan nu. Men samtidigt är det inte så många matcher heller. Man tänker väl inte på placeringen, men tänker på att vi måste börja ta poäng för att kriga oss in i serien, säger Jonas Lindström.

Mer läsning

Annons