Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson vill se HHC tävla

/
  • Fredrik Johansson, tränare i Hudiksvalls HC.
  • Emil Broed väntas vara den junior som får speltid i premiären mot allsvenska Sundsvall.

I måndags gick Hudik Hockey på is.
Redan på fredagskvällen spelar division 1-laget den första träningsmatchen.
– Det kan bli så ibland, vi är lite senare på is än andra. Men det är inga konstigheter, det ska bli kul med allsvenskt motstånd, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.

Annons

I måndags gick Hudik Hockey på is för första gången i Glysishallen. Fyra pass senare går laget ut för att spela försäsongens första träningsmatch, då allsvenska nykomlingen Sundsvall gästar.

– För att hinna med ett antal träningsmatcher så gäller det att planera. Ibland kan det bli så här, vi går på is lite senare än andra, säger Fredrik Johansson.

Truppen uppges vara intakt bortsett från kanadensiske backen Dallas Jackson, som ansluter först i oktober.

– Det ska bi kul med allsvenskt motstånd, och framför allt se våra killar i aktion. Det är tidigt på säsongen, men man ser ändå litegrann, säger Fredrik Johansson, som ytterst medvetet har försökt att bygga ett tuffare lag än tidigare årgångar.

– Så är det absolut. Och de tendenserna har man redan hunnit se på de här träningarna. Det har smällt på rätt bra, i positiv bemärkelse alltså, säger han.

Vad är det du vill se i den här premiärmatchen?

– Man kan prata om träningsmatcher hit och dit.., men vi ska ändå jobba efter att tävla i allt vi gör, annars är det ingen idé. Det är tävling som gäller.

Fem juniorer är just nu med i HHC-truppen. Av dessa väntas Emil Broed få vara med i fjärdelinan mot Sundsvall.

– Det kan bli att alla av dem, eller i alla fall delar, får ett kontrakt, säger Fredrik Johansson, som just nu ligger lågt med den sista pusselbiten som ska in i laget innan seriepremiären.

– Just nu har vi slagit igen, men det kan bli aktivt senare. Vi väntar lite grann med en ny forward, säger han.

Mer läsning

Annons