Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jackson efter första målet i HHC-tröjan: "Skottet råkade gå in"

/

Efter tio mållösa matcher fick han äntligen slå till.
Med ett rejält skott till 3–0 bröt Dallas Jackson måltorkan med sin första strut i HHC-tröjan.
– Vår femma ville skjuta mer och den råkade gå in, säger han.

Annons

Dallas Jackson anlände till Hudik Hockey som en back med styrkorna i offensiven. Men i de första tio matcherna fick han gå mållös av isen.

Fram till hemmamatchen mot seriens solklara jumbo Tierp. Då drog han in 3–0-målet med ett skott som ställde målvakten Julius Toivola.

– Pucken studsade mot sargen och jag försökte egentligen bara få pucken mot mål. Vår femma har inte skjutit så mycket som vi vill, så vi sköt mer och den råkade gå in, säger han om målet.

Läs mer: Krönika: "En enda stor gäspning"

3–0-målet kom redan 9:54 in i första perioden och innebar att Tierp valde att ta time out. En time out som i alla fall höll siffrorna nere resten av perioden.

Men i den andra var det HHC-show igen. Linus Wernerson Libäck gjorde två mål på åtta minuter, varav det ena på styrning efter backskott av Dallas Jackson.

– Det skottet går inte in om inte Linus touchar den. Då hade målvakten räddad så det var en bra insats, säger Dallas Jackson som blev utsedd till matchens lirare i Glysishallen.

– Men det hade kunnat gå till 15 andra killar, jag hade tur. Det här var nog den enklaste matchen sen jag kom hit. Jag hade inte sett det andra laget förut så jag visste inte vad som väntade, men vi gjorde en bra insats och det var en bra reaktion efter två förluster, säger han.

Läs mer: Nöjd med en poäng mot Haninge

Därefter kom tvåa nya mål och HHC hade 7–0 inför sista perioden.

Inför matchen hade HHC kastat om lite i femmorna. Lagkaptenen Magnus Nilsson saknades fortfarande och hans plats i förstafemman fylldes av 18-åringen Emil Broed.

– Jag fick reda på det dagen innan matchen. Det var bara att ta vara på tiden man får och visa att man vill platsa i någon av förstafemmorna, säger han.

Hur gick det då tycker du?

– Det gick okej, vi hade kunnat ändra på lite småsaker, men det var lite nervöst att kliva upp i första och spela med Linkan (Jonas Lindström) och Björka (Johan Björklund).

Matchen hade kunnat sluta betydligt tråkigare för Emil Broed. I en duell med Tierps Fredrik Borell i mittzon, fick han en ordentlig smäll och blev liggande vid sargkanten.

Läs mer: Tabellen i hockeyettan östra

– Jag skulle ner och hämta pucken och fick en axel på hakan. Jag landade på handen och vred till den lite, men det är lugnt. Det var inte så skönt i början, men jag gick in och fixade till den och sen var det bara att fortsätta köra, säger han.

I tredje perioden fortsatte HHC hålla farten upp, men bortalagets målvakt Julius Toivola höll siffrorna nere. Johan Björklund spikade 8–1 med ett solomål.

På lördag kommer Södertälje till Glysishallen. En betydligt tuffare match för HHC, även om serieledaren åkte på sin första förlust på onsdagkvällen, 2–3 hemma mot Haninge.

– Det blir en rolig och tuff match. Skönt att se att dom kan förlora även i den här serien. De kommer med mycket supportrar så det kan bli en stormatch, det vore skönt om vi kunde slå dom, säger Emil Broed.

Mer läsning

Annons