Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvalls HC föll efter långt straffdrama

/

Hudiksvalls HC var i stort behov av en seger.
Men det blev bara en poäng mot topplaget Huddinge efter straffavgörande.
– Mycket var positivt utom att vi inte tog tre poäng, säger tränaren Fredrik Johansson.

Annons

Huddinge var på väg mot sin andra raka seger inför de 430 åskådarna i Björkängshallen. Men efter ett sent kvitteringsmål från HHC gick det inte att skilja lagen åt efter ordinarie tid eller förlängning.

I stället vann hemmalaget på straffar med 2–1.

– Det var två bra lag som möttes, två fantastiskt bra målvakter: Det låter som att det var ganska tillknäppt, men det fanns lägen för båda lagen, säger Fredrik Johansson.

LÄS MER: HHC i knipa trots Kallios starka comeback

Ett HHC i underläge jagade en kvittering i den sista perioden. När drygt fem minuter återstod kom också utdelningen. Jonas Lindström höll sig framme och slog in en retur efter ett skott från Elias Frisk.

Att ta mer skott och få trafik på mål var också en sak som Fredrik Johansson pratade om under den sista periodpausen.

– Vi fick skotten mot kassen och där måste vi vara hetare. Det var också precis så målet kom till, säger han.

Linus Wernersson-Libäck inledde straffavgörandet med att göra mål. I nästa omgång såg det för en stund ut som om Johan Björklund skulle överlista Tim Sandberg i Huddinges mål.

– Jag trodde att vi skulle vinna när han lurade bort honom fullständigt. Men Sandberg fick upp en häl eller vad det var, säger Fredrik Johansson.

Gustav Björklund kvitterade och sedan följde åtta missade straffar innan hemmalagets Marcus Bergman kunde avgöra. Ett bittert för HHC, som med tanke på tabelläget är i stort behov av en trepoängare.

– Generellt vi en bra bortamatch mot Huddinge som är ett av topplagen i serien. Det fanns bra moral och bra arbetskapacitet i laget. Mycket var positivt utom att vi inte tog tre poäng, säger Johansson.

Det blev ett nytt avgörande efter full tid. Och det har inte riktigt varit melodin för HHC under Allettan. Både mot Visby och Troja blev det förluster efter förlängning – och nu förlängdes den sviten.

– Vi har gjort många bra matcher utan att räcka ändå fram. Och det är lite olyckligt, säger Fredrik Johansson.

LÄS MER: Hudik Hockey väljer att inte förlänga kontraktet – tränaren Fredrik Johansson

Simon Nordh var tillbaka i kassen igen och gjorde det väldigt bra. Även Johan Björklund, Jonas Lindström, Martin Hellgren och Matt Lowry förtjänar ett högt betyg.

På onsdag väntar Vimmerby hemma i Glysishallen – och seger är nästan ett måste för HHC med nio poäng upp till rätt sida av strecket.

– Det är tolv poäng kvar att spela om. Det är jävligt tufft att ta sig vidare. Men så länge chansen finns ska man alltid ta den. Vi får se hur långt det räcker.

LÄS MER: HHC:s poängkung försiktig optimist: "Två vinster så är vi med i matchen igen"

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons