Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvall ångar på – fjärde raka segern kom mot Väsby

Fjärde raka segern för Hudiksvall.
Moral och hårt arbete blev nycklarna till 4–3 vinsten.
– Otroligt skön seger, säger HHC:s tränare Fredrik Johansson.

Annons

Just nu ångar Hudiksvall fram i division 1 Östra. Laget har inte förlorat sedan mötet mot serieledaren Södertälje. En svit laget inte verkar vilja släppa heller. Detta gör att de befäster fjärde platsen i ligan.

Men inledningen av matchen mot Väsby indikerade inte på att sviten skulle hållas intakt.

Väsby kunde efter första perioden gå ut med en 1–0 ledning. En ledning som de putsade till ytterligare efter 27 sekunder in i andra perioden. Båda baklänges målen kom under tiden Hudiksvall spelade boxplay.

– Vi drar på oss några onödiga utvisningar som leder till de där målen. Samtidigt som vi är passiva i vårt spel, säger Fredrik Johansson.

Efter de två målen, skedde det en scenförändring på Vilundaparkens ishall. Ett 0–2 underläge vändes och blev till 3–2 till Hudiksvall. Och plötsligt var det bortalaget som dikterade siffrorna till deras favör.

– Det är en bra period vi gör. Vi äter in oss mer och mer i matchen. Deras kvitteringsmål var bara ett tur mål, säger Fredrik Johansson.

Kvitteringsmålet han pratade om var det som den förre HHC spelare Nicklas ''Boba'' Pettersson stod för två minuter från slutet av samma period. Det som innebar att lagen gick till sista periodvilan med 3–3 på resultattavlan.

I tredje skulle det dröja dryga nio minuter innan firma Seydlitz, Hellgren och Nilsson arbetade fram ett nytt ledningsmål. Ett mål som också blev slutresultatet: 3–4.

– Ett riktigt klapp-klapp mål. Det var ett sant klassmål, säger Fredrik Johansson.

Fjärde raka är alltså ett faktum för segermaskinen Hudiksvall och nu väntar Hammarby borta nästa vecka.

– Vi får lite vila till helgen där vi kan samla krafter för matcherna som väntar. Det känns väldigt positivt att ha med sig den här matchen i ryggen, säger Fredrik Johansson.

Mer läsning

Annons