Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik Hockey föll igen – men bjöd upp till bra motstånd mot Södertälje

/

Adam Seydlitz stänkte in ledningsmålet redan efter en minut.
Men sedan ville det sig inget mer för Hudik Hockey, som ändå stod för en riktig kämpainsats mot Södertälje.
– Det är ett bra lag som vet hur man stänger matcher, säger Adam Seydlitz.

Annons

Senast Hudik Hockey och Södertälje möttes i Glysishallen bjöds det på en målsnål historia där Simon Nordh lyckades nolla bortalaget.

I lördagens möte i allettan tog det fart redan efter dryga minuten. I ett två-mot-ett-läge fick Adam Seydlitz pucken och stänkte in ledningsmålet direkt.

Läs mer: Så var matchen minut för minut

– Den starten går ju inte att klaga på. Vi fick en bra spelvändning, kom två mot en och jag fick en fin passning av "Linkan" (Jonas Lindström). Det var bara att stänka dit den, säger Adam Seydlitz som ändå fick se Södertälje kvittera innan perioden var över.

Efter ett skott från backposition letades sig pucken in bakom Simon Nordh i hemmamålet efter några studsar på vägen.

Södertälje har bara förlorat en match i allettan och HHC har bara vunnit en. Men skillnaden mellan lagen framgick ändå inte riktigt.

Läs mer: Analys: "En förlust HHC inte behöver skämmas över"

HHC stod upp bra i andra perioden och inför den avslutande akten var ställningen helt jämn, 1–1. Väl där skulle dock den lilla skillnaden visa sig.

Efter en tekning smällde Lucas Carlsson in 2–1 till Södertälje efter drygt fyra minuter av slutperioden. Trots att HHC därefter jagade kvittering lyckades man bara mäkta med tre skott.

– Svårt att säga vad det beror på. Men Södertälje är ett bra lag, har rutinen och vet hur man stänger matcher. Vi gör ändå en bra match, vi är med och krigar och det var bra inställning från alla, säger Adam Seydlitz, som själv hade läge i slutskedet av matchen men sköt utanför.

Läs mer: Junioren som åkte på kämpigt dubbelspel

– Jag borde väl ha gjort minst ett till mål i alla fall, men ibland vill det sig inte. Så är det bara, säger han.

Förutom att Adam Seydlitz stod för målet och mycket i det offensiva spelet, fick han göra en utflykt till omklädningsrummet i andra perioden. Med handskarna för munnen fick han bråttom av isen.

– Jag fick en klubba rätt i munnen, men det finns väl någon duktig tandläkare som kan fixa det förhoppningsvis, säger han och blottar en halv tand i munnen.

Läs mer: Simon Nordh är enda målvakten som nollat SSK

Ett tyngre skadebesked i matchen var att Anders Danielsson fick kliva av med ljumskproblem redan i den första perioden. Även om det inte är något allvarligt fick HHC gå ner på fem backar. Saknades inför matchen gjorde redan Dallas Jackson och Niklas Lindmark.

– Vi fick gå ner på kort om folk och spela på två backar på ena sidan, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson som trots förlusten var nöjd med prestationen.

– Jag tycker vi gör en jäkla bra match. En hedersam förlust, det är skittråkigt att vi inte får poängen, säger han.

Mer läsning

Annons