Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik Hockey avslutar grundserien – fortfarande viktiga pjäser på skadelistan

/

Hudik Hockey avslutar grundserien borta mot Åker/Strängnäs.
Med tre veckor kvar till allettan saknas fortfarande flera spelare på grund av skador. Bland annat målvakten Johan Kallio.
– Vi kommer titta på en lösning där längre fram beroende på vilka besked vi får, säger tränaren Fredrik Johansson.

Annons

28 december går Hudik Hockey in i den tuffa allettan. Med tre veckor kvar har man fortfarande lagkaptenen Magnus Nilsson på skadelistan. Precis som målvakten Johan Kallio, som har problem med ett knä, vilket gör att J20-målvakten Niklas Persson är den enda backupen bakom Simon Nordh.

Läs mer: Transportmatchen en höjdare för unge Hammargård

– Vi kommer titta på en lösning längre fram beroende på vad vi får för besked kring Johan Kallio, han väntar på en ny läkartid. Det är lite olyckligt om det skulle vara något med hans knä, då måste vi hitta en lösning, säger Fredrik Johansson som inte räknar med att kapten Nilsson spelar när allettan börjar.

– Där blir det lite mer långbänk, det kommer ta minst en månad. Mange måste få ordning på det, säger han.

Förutom ovan nämnda spelare saknas Dallas Jackson, Johan Björklund och Pontus Wenerson Libäck mot Åker/Strängnäs. Alexander Wadlund har varit febrig men kan troligtvis spela matchen.

Läs mer: Skadeläget inför de sista seriematcherna

Beroende på hur skadeläget utvecklar sig innan allettan kan det bli aktuellt att plocka in någon spelare utifrån.

– Vi har ögon och öron öppna om det skulle finnas någonting, vilket det inte gör i dagsläget. Spelare finns, men det gäller att hitta de rätta för oss, säger Fredrik Johansson.

Efter matchen mot Åker/Strängnäs tränar HHC veckan ut innan laget går på vila i ungefär en vecka.

– Det känns skönt att få lite andrum och ladda batterierna. Det kommer finnas ett jäkla sug när allettan börjar, då blir det publikmatcher varje vecka, säger Fredrik Johansson.

Läs mer: Krönika: "Jag har sett Wadlund täcka skott på skott"

Då kommer de fyra bästa lagen från den södra hockeyettan till Hudiksvall. Däribland tidigare allsvenska klubben Troja/Ljungby och HHC:s övermän från förra säsongens playoff, Västervik.

– Det ska bli jävligt kul och många bra matcher. Troja är ett klassiskt lag och Västervik har varit bra där nere, bättre än förra året. Så det blir väldigt intressant. Sen får man inte glömma Södertälje, Visby och Huddinge som inte heller är dåliga lag. Det blir en rolig alletta, säger Fredrik Johansson.

Mer läsning

Annons