Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik Hockey avgjorde i andra perioden – laget klart för spel i allettan

/

Hemmamatch för Hudik Hockey har på slutet blivit synonymt med noll insläppta mål för Simon Nordh.
När laget vann mot Hammarby med 3–0 blev man klar för spel i allettan.
– Skönt, det är vad vi strävat efter, säger Simon Nordh efter tredje raka hemmanollan.

Annons

Simon Nordh släppte in ett mål i 8–1-segern mot Tierp 11 november. Det var senaste gången han släppte en puck förbi sig under en hemmamatch i Glysishallen.

1–0 mot Södertälje, 4–0 mot Wings och 3–0 i söndagens match mot Hammarby innebär tre raka nollor på hemmais.

Läs mer: Idrottsprylar samlades in under HHC-matchen

– Det känns som vi hittat alla delar i försvaret. Pucken har studsat lite vår väg också och vi har haft lite flyt. Jag har en tacksam uppgift i målet och medspelarna gör det lätt för mig, speciellt i boxplay där vi är bra på att sortera ut så jag får fri gata och kan se pucken, säger Simon Nordh.

Han fick det dock lite svettigt i första perioden mot Hammarby. Bortalaget hade två skott i stolpen när bara fem minuter var spelade.

I andra perioden tog HHC tag i spelet och Adam Seydlitz, som leder lagets interna skytteliga på nio mål, öppnade målskyttet med ett direktskott. Bara 32 sekunder senare satte Linus Persson 2–0 och tvingade Hammarby till en time out. När sedan 3–0 kom bara åtta minuter senare var matchen avgjord. Då satte Adam Seydlitz sitt andra mål i matchen.

Segern innebär att HHC är klart för spel i allettan efter jul.

– Det känns jävligt skönt, det är vad vi strävat efter. Nu måste vi fokusera i två matcher till sen får vi ladda om för ny serie, säger Simon Nordh som på grund av Johan Kallios skada nu spelat nio matcher i rad.

Det finns ingen risk att du blir sliten?

– Nej, jag är ganska van att spela mycket och tycker det är roligt. Det gäller att vara smart i träningen så man inte blir sliten.

Är det lättare eller svårare för dig nu när du är så gott som given i mål?

– Det är lättare att spela många matcher i följd. Förut bytte vi av efter typ tre matcher och då kan det ta en eller två matcher att komma in i det igen, säger Simon Nordh.

Som avslutning på matchen lyckades nye kanadensaren Matt Lowry kröna sin hemmadebut med att dra på sig ett matchstraff för spearing då en Hammarbyspelare föll till isen.

– Han kom mot mig och jag knuffade bort honom. Han ramlade och det var det. Jag rörde honom knappt, säger Matt Lowry om situationen.

På onsdag väntar ny hemmamatch för HHC då Väsby kommer till Glysishallen.

Mer läsning

Annons