Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC vill få fart på offensiven

/
  • Pontus Wernerson Libäck – HHC:s första målskytt den här säsongen.

Tre matcher, tre förluster och bara tre mål.
I helgens försäsongscup i Glysishallen vill Hudiksvalls HC få det att lossna i offensiven.
– Jag är inte ett dugg orolig, säger tränaren och sportchefen Fredrik Johansson.

Annons

Så här långt på försäsongen har Hudiksvalls HC spelat nio perioder ishockey. I bara en av dem har laget gjort mål. Då stod HHC visserligen för tre i den tredje perioden i andra träningsmatchen (3–5) mot Frisk Asker från norska högstaligan.

Både före och efter matchen mot norrmännen har HHC nollats – av allsvenska Sundsvall (0–2) och Mora (0–2).

– Det har varit bra motstånd, tycker jag, så vi kommer väl i gång mer och mer. Till helgen ska vi nog kunna sätta dit några pytsar, säger forwarden Pontus Wernerson Libäck, förste målskytt i HHC den här säsongen.

Till försäsongscupen i Glysishallen är division 1-kollegorna Örnsköldsvik och Borlänge inbjudna.

– De är på samma nivå som oss i alla fall och då bör vi kunna släppa loss lite mer. Hittills har vi mer försökt ligga på rätt sida och sätta chanserna vi fått. Det blir nog lite mer öppet nu, säger 23-åringen, som fått en ny lekkamrat sedan i fjol.

Inför den här säsongen anslöt allsvenska Asplövens förre lagkapten Martin Hellgren, som under försäsongen spelat center mellan tvillingarna Pontus och Linus Wernerson Libäck.

– Även om han kanske hade en defensivare roll i allsvenskan så är det ändå en lirare. Vi kan nog komma i gång när det blir seriestart. Det känns bra på träningarna och matcherna som varit, säger Pontus Wernerson Libäck.

Viktigast i helgen är att HHC bygger vidare på sin "process", enligt tränaren och sportchefen Fredrik Johansson. Det vill säga fortsätta med ett stabilt försvarsspel och enklare, rakare anfallsspel.

– Det kan låta lite klyschigt, men så är det. Jag vill se lite mer framåt, att vi driver på kasse, hugger på returer och är heta, säger Fredrik Johansson, som inte besväras av den hittills skrala målproduktionen.

– Jag är inte ett dugg orolig, det är tidigt än och målen kommer. Chanser finns, det vore annat om vi inte skapar. Det finns fart och kvaliteter i laget, så det är inget som bekymrar mig.

Mer läsning

Annons