Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC-truppen så gott som komplett – en forward ska in i laget: "Vi för diskussioner"

Nästa söndag moter Hudik Hockey Örnsköldsvik hemma i Glysishallen för säsongens första träningsmatch. Nye sportchefen Torbjörn Klaar har precis klivit in i sin nya roll. Han berättar om truppen: "Vi har en väldigt intressant trupp med många unga och några rutinerade spelare."

Annons

Det blåser verkligen förändringens vindar över Hudik Hockey inför säsongen 2016/2017. Huvudtränaren Fredrik Johansson fick lämna efter förra säsongen och in har Lars "Lillis" Lövblom hämtats från Brynäs J18. Hela organisationen har förändrats med en utökad sportgrupp där Alf "Affe" Nordh har det övergripande ansvaret.

Läs mer: "Hockeyn är en stor del av mitt liv"

Torbjörn Klaar klev den första augusti formellt på sin nya roll som sportchef i klubben.

– Det är spännande och roligt. Det händer mycket nu, säger han.

Torbjörn Klaar har nu klivit in i sin roll som sportchef för Hudik Hockey.

Att mycket har hänt även i HHC:s spelartrupp vore inte att överdriva. En hel drös med spelare har lämnat klubben, bland annat lagkaptenen Magnus Nilsson som tvingades sluta spela hockey. Klubben har också plockat in ett gäng nyförvärv och HHC går en spännande tid till mötes.

– Vi har en väldigt intressant trupp med många unga och några rutinerade spelare. I dagsläget är det en forward vi ska komplettera med och där får vi diskussioner. I övrigt ser det komplett ut, säger Torbjörn Klaar.

Läs mer: HHC värvar back från finska högstaligan

Hur delaktig har du varit kring alla nyförvärv under sommaren?

– Alf Nordh har varit ansvarig tillsammans med "Lillis" och de har gjort de värvningar som är gjorda. Jag har varit lite delaktig och haft kännedom och tyckt till i viss mån, men inte så mycket.

Med tanke på alla förändringar i HHC, både på spelarsidan, ledarsidan och inom organisationen, skulle man kunna säga att säsongen 2016/2017 blir en slags nystart för föreningen.

– Så är det ju, det blir ett slags nytänk från hela föreningen. Det finns en långsiktig strategi, att få in spelare med rätt attityd och värderingar. Ledningsgruppen har gjort ett hästjobb att sätta ihop en ny organisation, säger Torbjörn Klaar som tror att förändringar kommer märkas sakta men säkert.

– Ingenting kommer förändras över en natt, men sakta kommer det märkas ett annat tänk. Men framför allt att det är fler människor i organisationen.

Läs mer: Poängbacken återvänder till HHC efter spela i Danmark

Med bara dryga veckan kvar till första träningsmatchen, mot Örnsköldsvik i Glysishallen, är det förväntansfullt i klubben.

– Det känns bra, grabbarna själva tycker att truppen känns bra och det är bra stämning både bland spelarna och i organisationen redan. Det finns nog ett flertal spelare som kan kliva fram och lyfta både sig själva och laget under säsongen, säger Torbjörn Klaar.

Fakta Hudik Hockey

Tränare: Lars "Lillis" Lövblom (ny från Brynäs J18).

Nyförvärv: Anton Hedberg (Kiruna), Fredric Larsson (Södertälje), Anton Åman (Örnsköldsvik), Markus Västilä (KooKoo), Oscar Bergkvist (Modo J20), Fredrik Blom (Brynäs J20), Martin Naenfeldt (Brynäs J20), Joonas Koskinen (Vimmerby)

Förluster: Johan Kallio (Örnsköldsvik), Dallas Jackson, Anton Lindgren (Tranås), Niklas Lindmark (Skövde), Alexander Wadlund (Halmstad), Per Eriksson (S/L), Johan Björklund, Martin Hellgren, Emil Johansson (Fagersta), Matt Lowry, Magnus Nilsson (Slutar, ny tränare i S/L), Linus Persson (Borlänge), Adam Thim, Marcus Waldehagen, Ted Åström (Springfield Express).

Mer läsning

Annons