Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC stod upp mot Mora

/

Säsongen är i sin linda.
Men det går redan nu att konstatera en sak: HHC är på väg mot något riktigt bra.
– Det är kul att möta så här bra lag, man måste komma upp i nivå direkt, säger målvakten Simon Nordh efter 0–2 mot allsvenska Mora.

Annons

HHC har hunnit med att möta Sundsvall (allsvenskan) och Frisk Asker (norska högstaligan) och nu Mora. Och att allting är på rätt väg syns tydligt. Framför allt är det försvarsspelet som ser ut att kunna bli riktigt vasst i vinter.

I lördagens möte med Mora så stängde HHC effektivt igen i egen zon och skapade faktiskt några hyggliga lägen själva.

– I första perioden kom vi ut på hälarna och kollade lite på dem vad de gjorde till en början. Men sedan så tar varje kille sitt ansvar och det är viktigt för att rå på större motstånd som det här, säger Simon Nordh.

Mora drog på sig en del utvisningar i andra perioden, och det var också då som det första målet kom. Precis när dalalaget blev fulltaligt så slarvade HHC på blålinjen och gav Alexander Hilmersson läget att pricka in 1–0 efter en fin spelvändning.

Men mycket mer presterade inte Mora offensivt.

– Vi kan mycket bättre än vad vi fick se i dag, vi hade några killar borta och försäsong är försäsong, vi ska varva upp framöver, säger Moras back Olov Lundqvist, ny i laget i år från Asplöven.

Och han gav HHC-spelarna beröm efter insatsen som slutade med Moraseger med 2–0, det sista målet inslaget i tom kasse i tredje perioden när HHC jagade en kvittering.

– Det spelar inte stor roll vilka lag vi möter nu, HHC är ett bra lag. Lag från lägre divisioner vill alltid slå det bättre laget, så det är svårt för de krigar hårt. Det ska de ha en eloge för, säger Olov Lundqvist.

Och just den kryddan, att möta allsvenska lag, är något som Simon Nordh gillar.

– Man måste komma upp i nivå direkt. Det är bara att arbeta vidare på det. Alla sig, vi vet ju vilka Mora är och det är en kul tillställning, säger han.

Försvarsspelet är du nöjd med. Vad ska bli bättre?

– Vi måste upp med målskyttet, vi har haft bra lägen som vi inte fått dit. Vi har ju lägen i dag som vi missar. Men vi har ett bra gäng och bra go, så det blir en säsong att se fram mot.

Mer läsning

Annons