Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC:s backprofil "Lillis" Eriksson: "Vi får se hur det blir"

/
  • Mathias

Mathias "Lillis" Eriksson har gjort närmare 300 A-lagsmatcher i HHC.
Men som avslutning på den här säsongen spelade han för första gången i karriären i en annan klubb.
– Klart att det är stor besvikelse, det tycker alla, säger han efter Sundsvalls degradering.

Annons

– Jag har varken tid eller lust.

Så svarade Hudiksvallsprofilen Mathias "Lillis" Eriksson på frågan om han orkade prata förra veckan, när det stod klart att Sundsvall Hockey åker ur hockeyallsvenskan.

När Sporten når honom på tisdagen är han på semester i Åre tillsammans med familjen. Nu kan han prata.

– Klart att det känns tungt fortfarande, säger Mathias Eriksson, som anslöt till Sundsvall Hockey när HHC:s säsong tog slut tidigare än väntat.

LÄS MER: Stjärnan lämnarför annan klubb

Den 26-årige backen, känd bland annat för att han tar extremt få utvisningsminuter, har varit i HHC:s A-lag i nio säsonger och spelat närmare 300 matcher på division 1-nivå. När han för första gången i karriären spelade i en annan klubb fick han testa på spel i allsvenskan – ett minne att ta med sig.

– Det har varit roligt, jag fick spela de sex sista grundspelsmatcherna, bland annat mot Leksand och ett derby mot Timrå, så det var kul, säger han.

Sundsvall började kvalserien till allsvenskan på ett bra sätt och poängen ramlade in.

– Vi började bra, även om vi kanske inte spelade på topp. Vi tog mycket poäng första halvan. Men sen kom det ikapp oss på något vis, det funkade inte i spelet och då kom förlusterna, säger han.

Hur har du använts i Sundsvall?

– Det har varit ganska mycket olika, vi har flyttat om i hela laget. Men jag har väl använts som hemma (i HHC), matchats i boxplay och så.

I och med att Sundsvall tog över hans kontrakt från HHC så står han nu utan.

– Jag har inte tänkt så mycket på det där, i och med att säsongen precis har tagit slut. Vi får se hur det blir, men jag ska prata med Hudik nu när jag kommer hem, säger Mathias Eriksson.

Hur ser du på situationen i HHC nu?

– Klart att säsongen har varit lite... vi fick inte resultatet vi ville och hade ju hoppats på att gå längre än vi gjorde. Klart att folk är missnöjda så. Men av det jag har sett än så länge så är det helt rätt det som händer nu. Det ser bra ut.

LÄS MER: Bäckman om läget: "Obegripligt så det blir provocerande"

Mer läsning

Annons