Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC överkört på hemmaplan – fjärde raka nederlaget i allettan

/

I 17 minuter var matchen jämn.
Sedan blev Huddinge en plåga för HHC.
– De var helt enkelt mycket kvickare och bättre än oss, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.

Annons

Återigen blev det andra perioden som fällde HHC i årets alletta. Hemma mot Huddinge låg man visserligen under med 0–2 redan efter första perioden, men det var i mittakten spelet rasade ihop totalt.

Läs mer: Kapten Lindström efter raset: "Det känns bara piss just nu"

– Vi är inte riktigt där i andra perioden. Framför allt är vi för omständiga i egen zon och är inte på tårna, men det börjar redan i anfallszon, säger tränaren Fredrik Johansson om perioden som slutade 0–3.

Inför den tredje var ställningen därför 0–5 och matchen var i princip över. Annars var HHC på hugget i inledningen av det tuffa mötet. Med hög press kom man ut med energi första kvarten, men effektiviteten fanns inte där.

Läs mer: Mattsson: "HHC gav upp och spelet var stundtals bedrövligt"

– Första perioden är helt okej där vi har några lägen, men vi måste få mer desperation i allt vi gör för att få dit målen. Sedan gör vi en andraperiod som är för dålig igen och den tredje spelades i stort sett bara av, säger Fredrik Johansson.

Den tredje perioden gick HHC ut och vann med 2–1 efter mål av Marcus Waldehagen och Anders Danielsson. Annars fanns det inte mycket att glädjas åt för hemmalaget.

Läs mer: Så var matchen minut för minut

Förlusten gör att man fortfarande står på noll poäng i allettan. Någonting som sätter sig på självförtroendet och därmed också avspeglar sig på isen.

– Det gör att vi tar mindre bra beslut, kommunicerar inte som vi ska, slår sämre passningar än vi ska. Det är flera komponenter som inte är som det ska.

Du funderade inte på att ta time outen tidigare än efter 0–4?

– Nej, time outen är värdefull att ha längre fram i de här tuffa matcherna. Nu blev det ju 0–4, men hade vi fått 1–2 och 2–3 hade den varit bra att ha i slutet av matchen.

Läs mer: HHC jumbo i haltande tabell

Fredrik Johansson har en del att fundera över till kommande matcher. Redan på lördag ställs laget mot Vimmerby på bortaplan och då måste flera spelare höja sig rejält.

– Jag är besviken på flera av våra spelare som måste höja sig avsevärt, det duger inte på den här nivån. Vi måste höja upp oss. Vi pratar varje dag om hur vi ska spela och det är småsaker som kan göra att det vänder, säger han.

Vimmerby står också på noll poäng sedan de förlorat onsdagens match mot Södertälje med 4–6, efter att ha haft ledningen med 4–2 inför tredje perioden.

Mer läsning

Annons