Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC-målvakten är den enda som nollat Södertälje under säsongen: "Samma förutsättningar nu"

/
  • Kan Simon Nordh upprepa succén från grundserien och nolla Södertälje i Glysishallen?

Simon Nordh avslutade grundserien genom att hålla nollan i tre raka hemmamatcher.
En av dessa var matchen mot Södertälje då HHC vann med 1–0.
– Det är lite samma förutsättningar nu, säger Simon Nordh inför lördagens hemmamatch mot Södertälje.

Annons

En seger på sju matcher. Det är vad Hudik Hockey mäktat med i allettan när halva serien nu är spelad.

Live: Följ matchen HHC–Södertälje här

På lördagen spelar HHC hemma mot Södertälje, laget man förlorade mot med 0–4 i allettans premiär. Simon Nordh, som nollade Södertälje senast laget kom till Glysishallen och därmed blev enda målvakten i årets hockeyetta att nolla det ex-allsvenska laget, är sugen på att vinna igen.

– Det har känts bra på träningarna i veckan och vi har varit skärpta och haft bra fart. Det känns som vi steppat upp i nivå, säger han.

Det behövs väl?

– Ja, verkligen. Vi har haft lite stolpe ut de senaste matcherna som varit, men ändå tagit några poäng.

När Södertälje kom till Glysishallen under grundserien sköt bortalaget 30 skott, men Simon Nordh räddade samtliga. Den förlusten var den andra, av totalt tre, förluster i grundserien för Södertälje.

Läs mer: Snöpligt slut för kämpastarkt HHC

– Det är lite samma förutsättningar nu, precis som då har Södertälje en förlust innan. Det gäller ju att arbetsmoralen är på samma nivå som mot Troja Ljungby och som i segermatchen mot Södertälje. Viktigt blir att vi utgår från det defensiva först, innan vi går på det offensiva, säger Simon Nordh.

Är det defensiven som varit ert problem i allettan?

– Ja, det tycker jag. Vi blev lite tagna på sängen i de första matcherna och var inte alls med. Då gjorde vi några riktigt dåliga insatser. Men på slutet har vi ändå kommit upp och börjat tajta till det.

Simon Nordh har stått samtliga HHC:s sju matcher i allettan och släppt in 29 mål. Flest i hela serien. Hans räddningsprocent i allettan, 85,43, är sämst av alla målvakter som stått minst tre matcher. I grundserien var han näst bäst med 91,77 procent.

Läs mer: Nordh efter mot Södertälje: "Jag stressar inte upp mig"

– Då fanns ju liksom allt där som man vill ha med försvarsspel och anfallsspel. När vi kom in i allettan försvann allt och vi gjorde ingenting av det vi skulle, säger SImon Nordh.

Vad säger du om din egen insats i allettan?

– Det har varit väldigt konstiga matcher. Ibland har jag inte haft någon chans på målen. Jag tycker egentligen inte att jag gjort några tabbar, det var ett mål mot Kallinge/Ronneby som jag borde ha tagit, men annars är det tuffa matcher.

I matchen mot Visby/Roma för två omgångar sedan var Johan Kallio med i båset för första gången under allettan. Hans återkomst i laget välkomnas starkt av Simon Nordh, även om konkurrensen om speltid ökar.

Läs mer: Tredje raka hemmanollan när spela i allettan säkrades

– Ja, absolut. VI är ju både kolleger och rivaler, men det är bara sporrande. Det är kul för Johan att han är tillbaka efter så lång tids skada, säger Simon Nordh.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons