Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC får klara sig utan två viktiga backar

/
  • Egna produkten Mathias
  • Fredrik Johansson, tränare i HHC, medger att frånvaron stör laget.

Mycket tyder på att HHC får klara sig utan två backar i säsongens andra hemmamatch i Hockeyettan.
– Det är klart att det stör lite, säger tränaren Fredrik Johansson

Annons

HHC inledde Hockeyettan med två tunga förluster – borta mot Vallentuna och hemma mot Huddinge. Men senast mot Tierp kompenserade laget det hela, och körde över sin motståndare med 14–2.

LÄS MER: Personliga rekord för Magnus Nilsson

Nu rullar säsongen vidare. På onsdagen tar HHC emot Haninge i säsongens andra hemmamatch.

– De föll mot Södertälje senast med 3–6, men vi vet att de har en riktigt bra formation som vi måste se upp med och några individuellt skickliga spelare. Haninge har växt in i division 1-kostymen och vi har full respekt för dem, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.

– Men de har väl tappat lite i rutin sedan Stefan Pettersson slutade. Vi ska inte fundera så mycket, utan i stället fokusera på att ha intensitet och fart i det vi gör, fortsätter han.

HHC störs dock av frånvaro på två tunga pjäser. Mathias "Lillis" Eriksson dras med en bihåleinflammation och Anton Lindgren har vad som troligen är en inflammation i höften – bägge är backar i toppkedjorna.

– Båda är stora frågetecken till matchen, säger Fredrik Johansson.

Även forwarden Johan Björklund saknas, då han lider av sviterna efter sin bältros.

Hur mycket stör det?

– Klart att det stör oss lite. Vi får tänka om i både boxplay och powerplay. Men vi måste lita på killarna som kommer in, att de gör ett bra jobb. Det är som det är, och vi får göra det bästa av situationen.

Målvakten Johan Kallio, som fick en puck i huvudet när han vaktade båsdörren i genrepet mot Borlänge, kommer nu att göra sin första seriematch för säsongen.

– Nu har Simon (Nordh) stått fyra matcher på raken, så det är dags för Johan att komma in och bli lite varm i kläderna. Vi måste ha in honom i matchning också, säger Fredrik Johansson.

Mer läsning

Annons