Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: "Ett friskt HHC blir ingen slagpåse"

/
  • Målvakten Simon Nordh kommer få jobba för lönen när Allettan drar i gång. En given nyckelspelare i jakten mot ett playoff.

Det krävdes en av säsongens bästa matcher för att slå Södertälje med 1–0 hemma på Glysis.
Nu kommer HHC behöva göra om det i varje omgång, och helst ännu bättre. I alla fall om det ska bli en plats bland de fem främsta i den på förhand väldigt tuffa Allettan Södra.

Annons

Läste exempelvis en ranking på sajten dragskott.se där HHC tippas sist av åtta lag. Bland annat med motiveringen att man saknar bra målvakter (?) och att Dallas Jackson är den enda spelaren i laget med det lilla extra.

Hmm, dåligt pålästa säger jag.

Det går i och för sig att hålla med om att den södra division 1-serien är vassare som helhet, men topplagen i respektive serie håller hög nivå och där kan HHC räknas in. Ett lag som dessutom i allra högsta grad vet vad det innebär att spela i Allettan och som i det närmaste abonnerat på en plats där efter grundserien de senaste säsongerna.

Som jag ser HHC har laget fått till en bra balans mellan de offensiva pjäserna och brunkartyperna som ska göra grovjobbet. Är dessutom säker på att en spelare som Martin Hellgren kommer växa på allvar i den nya serien.

En karaktärsspelare att luta sig mot när det börjar blåsa snålt i matcherna. Det är ju inte för att han är en så snäll kille han blev lagkapten i allsvenska Asplöven. Eller hur?

Sen är det värt att nämna både Adam Seydlitz och Jonas Lindström, lirare som gör skillnad och där främst Seydlitz haft en ruggig utveckling den här säsongen.

Nu vet jag att det är som att vifta med ett rött skynke att nämna bandy i ett sånt här sammanhang. Men ett exempel HHC kan titta på är Bollnäs som de senaste matcherna fått spelarna att höja sig med några procent.

Effekten blev fyra raka matcher utan förlust mot tuffast tänkbara motstånd.

En liknande förvandling kan ge det där sista som gör att HHC i stället för att förlora mot Västervik eller Troja/Ljungby knycker ett kryss eller plockar en bonuspoäng efter förlängning. Små detaljer som blir ack så avgörande.

Men absolut viktigast blir om skadebekymren fortsätter eller inte. Et friskt HHC blir ingen slagpåse – ett vingklippt HHC kan få en hemsk vår.

Ett missat playoff vara ett misslyckande för HHC. Åtminstone enligt mig. Det skulle i så fall bli ett steg tillbaka i det målmedvetna arbete som klubben gör för att, någon gång i framtiden, bli en allsvensk klubb.

Jag tror inte på ett bakslag – trots att tipsen kanske pekar åt ett annat håll.

NOTERA

1. JVM behåller sin charm. Rolig hockey med ett sånt där maxat NHL-slutspelstempo i varje byte. Man hinner knappt andas hemma i soffan. Och det sjuka är att alla lag kör lika hårt.

2. Mitt Frölunda (har hängt med dem sedan 10 års ålder) ångar vidare i SHL-topp. Mycket vatten har flutit under broarna sedan den där (för mig) klassiska SM-finalen 1996 då idolerna hette Ruttu och Nummelin.

3. Allettan är svårtippad. Men vad säger man om Alltrean som väntar. Blir oerhört spännande att se efter ett par omgångar hur bra Gävleborgslagen står sig mot Dalarnas dito. Håller tummarna för både Alfta och Lindefallet.

Mer läsning

Annons