Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eriksson satsar vidare i HHC - och tar med sig värdefull rutin från allsvenska kvalet

Backen Mathias Erksson har skrivt på för en säsong till i HHC. Det blir hans tionde år i klubbens A-lag.

Annons

Mathias Eriksson avslutade sin säsong senare än de flesta av lagkamrsterna i HHC. Efter misslyckandet i Allettan så lånades han ut till Sundsvall Hocke där han spelade kvalserien till allsvenskan.

Mathias Eriksson har förlängt med moderklubben.

Nu är det klart att han blir med på HHC:s omstart inför kommande säsong.

– Mathias är ytterligare en spelare i kärntruppen som vi vill bygga vidare på. Han borgar för trygghet defensivt och gör sällan några misstag. Viktigt för föreningen att vi får tillbaka en spelare som har känt på hetluften i både allsvenskan och kvalserien vilket kommer oss till nytta, säger Alf Nordh, ordförande i sportgruppen och tillförordnad sportchef för A-laget, i ett pressmeddelande.

Mathias Eriksson har HHC som moderklubb och började spela redan som sexåring. Totalt har han gjort 296 matcher för HHC vilket innebär att han får fira 300 matcher kommande säsong.

– Det skall bli mycket kul med ny tränare och ny organisation så det känns verkligen att det är en nystart i den sportsliga delen av föreningen. Jag fick göra en del matcher i Sundsvall samt kvalserien vilket jag tar med mig till HHC, säger Mathias Eriksson till klubbens hemsida.

– Det är inte så stor skillnad som många tror, det gäller att bli lite bättre år för år i alla delar så kan vi ta oss dit vi vill, säger MathiasEriksson.

I Sundsvall hann Mathias spela sex matcher i allsvenskan och tio matcher i kvalserien.

Mer läsning

Annons