Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duon i skymundan som tagit viktiga roller i Hudik Hockey

/
  • Linus Persson och Alexander Wadlund tror på en jämn och hård alletta.

Hudik Hockey gjorde stora profilvärvningar både före och under grundserien.
Förre Borlängeduon Alexander Wadlund och Linus Persson hamnade i skymundan.
– Östra serien var ny för oss båda. Det märktes att det inte gick att slappna av mot något lag, säger Linus Persson.

Annons

Inför säsongen var Martin Hellgren den stora profilvärvningen i Hudik Hockey. Att locka till sig en allsvensk lagkapten smällde naturligtvis högt på division 1-nivå.

För att inte tala om kanadensaren Dallas Jackson, backen med AHL-meriter som senare fick sällskap av landsmannen Matt Lowry i HHC.

Läs mer: Nyförvärvet Marcus Waldehagen redo för HHC-debut

Lite i skymundan värvades också duon Linus Persson och Alexander Wadlund in från Borlänge inför säsongen. En duo som jobbat på hårt i det tysta, och båda tagit viktiga roller i laget.

– Vi har väl gjort vad som krävts inför allettan, men det hade kunnat gå bättre, säger Alexander Wadlund och Linus Persson fyller i:

– Laget har blandat och gett, men klarat första delmålet. Östra serien är ny för oss båda och det märktes att det inte gick att slappna av mot något lag.

Läs mer: HHC-målvakten fortfarande knäskadad

Alexander Wadlund och Linus Persson har mycket gemensamt. Både är lika gamla, 24 år, och både har spelat i stort sett hela karriären i Borlänge. Men efter förra säsongens sjundeplats i hockeyettan kände de att en ny utmaning behövdes. Därför hamnade duon i Hudiksvall.

– Det har varit ett nytt kapitel, att flytta iväg för första gången på allvar. Det tar ju sin lilla tid att hitta in i allting när man kommer till ett nytt ställe. Men vi har ju haft varandra också, vilket gjort det lättare, säger Alexander Wadlund som även fick höra lite extra positivt om Hudiksvall av kusinen, och förre HHC-poängkungen, Markus "Pajen" Persson.

– Jag hörde mycket bra om Hudik, men jag slog en signal till honom och han hade inget ont att säga. Jag träffade honom en snabbis under julen, men det blir inte så ofta att man hinner träffas.

Läs mer: Hur bra kan du HHC:s motståndare i allettan?

För Linus Persson var inte flytten till Hudiksvall den första stora flytten. Säsongen 2011-2012 spelade han juniorhockey i USA.

– Jag var i Medford, en stad på västkusten, och spelade i en juniorliga. Det var roligt med fartfylld hockey, men inte så mycket tanke bakom den. Ett nyttigt år för mig personligen och som hockeyspelare, säger han.

Vad har du med dig därifrån i dag?

– Närkampsspelet har jag väl förbättrat, för det gällde att vara med i huvudet hela tiden. Det kom tjuvsmällar här och där så jag har lärt mig att hålla upp blicken.

Hade Linus Persson och Alexander Wadlund stannat i Borlänge över den här säsongen hade man spelat i ett lag som seglat raka spåret upp i toppen. Borlänge vann den västra hockeyettan och går nu in i allettan norra. Det gör att HHC inte kommer ställas mot dalalaget den här vintern, i alla fall inte i allettan.

Läs mer: Krönika: "Jag har sett Wadlund täcka skott på skott"

– Det känns lite både och. Självklart hade det varit kul att få möta Borlänge och spöa dem, men det spelar inte så stor roll. Vi får ta dem i playoff i stället om de går dit. Det hade varit kul att slå dem i bäst av tre matcher, säger Alexander Wadlund.

Hudik Hockeys fysiska back tycker att man ska ha respekt för de fyra lagen som kommit till allettan från söderettan, men att deras klass kanske är något överdriven.

– Det snackas så mycket om att de ska vara så jäkla bra, något alldeles extra. Vi mötte Västervik och Vimmerby med Borlänge i fjol och det är klart att det är bra lag, men så märkvärdiga vet jag väl inte. Det går absolut att slå dem, alla lag kan spöa alla, säger han.

Mer läsning

Annons