Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dallas Jackson om nyförvärvet från Kanada: "En bra kille"

/
  • Dallas Jackson är inte längre ensam kanadensare i Hudik Hockey.

De spelade ihop en kort sejour i Bridgeport Sound Tigers 2013-2014.
Men annars vet inte Dallas Jackson mycket mer än någon annan om Hudik Hockeys senaste nyförvärv Matt Lowry.
– Av vad jag sett verkar det vara en bra kille, säger Jackson om sin landsman.

Annons

Tidigt under säsongen anslöt Dallas Jackson till Hudik Hockey. Vad han inte visste då var att han skulle återförenas med sin landsman, och tidigare lagkamrat i AHL Matt Lowry, som nu är klar för klubben.

Läs mer: Krönika: "In med en brunkare till - härligt!"

– Jag har inte sett honom spela så mycket och jag har själv bara spelat med honom i några matcher. Men av det jag sett verkar det vara en bra kille som kan passa in i vårt lag, säger Dallas Jackson.

Hur skulle du beskriva Matt Lowry som spelare?

– Jag har inte jättemycket info, men han jobbar hårt och verkar vara en allround och duktig spelare.

Att Dallas Jackson får sällskap av en till kanadensare i laget är ingenting han drar några större växlar av. De har inte pratat om Sverige och Hudiksvall med varandra.

– Nej, jag visste inte ens var han spelade nu. Men det känns kul att han kommer för det är en bra kille. Jag känner alla i laget så bra nu redan så för mig spelar det ingen roll att vi blir två kanadensare i laget. Men för honom blir det kanske lättare att komma hit av att jag redan är här, säger Dallas Jackson.

Läs mer: AHL-meriterad center förstärker HHC

Hur kan du hjälpa honom när han kommer?

– Jag kan visa honom runt lite mer och göra det lättare för honom på den vägen. Då kan övergången bli lättare för honom.

Förutom att få en landsman till laget finns det andra saker som gör Dallas Jackson på bra humör. HHC har två raka segrar i bagaget, och den senaste mot Södertälje var ett riktigt styrkebesked av klubben.

Samtidigt ligger fokus fullt ut på onsdagens bortamatch mot Sollentuna. Ett Sollentuna som är nykomling i hockeyettan den här säsongen och som föll med 3–6 när laget gästade Glysishallen tidigare i höst. Det var också i den matchen Dallas Jackson gjorde debut inför sin nya hemmapublik.

– Alla är glada och alla var glada efter segern senast. Den största utmaningen efter att ha gjort en så bra match är att fortsätta och bara spela bättre och bättre, men det är målet om vi ska vara ett topplag i vinter, säger Dallas Jackson inför matchen.

Mer läsning

Annons