Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björklund blickar mot helgens tuffa bortamatch

/
  • Johan Björklund avgjorde med sitt straffmål i comebacken mot Hammarby.

Efter sex veckor vid sidan av isen gjorde Johan Björklund comeback senast mot Hammarby.
Han blev matchhjälte direkt genom att sätta den avgörande straffen.
– Det kändes kul att spela hockey igen, säger han.

Annons

Egentligen skulle comebacken kommit i söndagens bortamatch mot Huddinge. Men Johan Björklund fick åka med till onsdagens match mot Hammarby, då Magnus Nilsson tvingats lämna återbud.

– Jag skulle väl egentligen träna under veckan och spela första matchen mot Huddinge, men när vi var kort om folk fick jag åka med. Det kändes bra och kul att spela hockey igen, säger Johan Björklund.

Matchen mot Hammarby stod 3–3 efter ordinarie tid och förlängning. Inte heller den ordinarie straffläggningen kunde skilja lagen åt.

Då skickade tränaren Fredrik Johansson fram Johan Björklund att lägga straff. En straff som gick i mål och betydde extrapoängen hem till Hudiksvall.

– Jag la lite straffar i juniorlaget och när jag var i USA, men annars har jag inte lagt så mycket straffar. Nu har jag satt två i år (en på försäsongen reds anm.), så det känns bra. Alla poäng på bortaplan är viktiga, säger han.

Läs mer: HHC fick kriga i Stockholm: "Prestationen var inte bra"

Förutom att det inte blev något spel i fyra mot fem var det som en vanlig match för Johan Björklund. Trots att han tvingats vila i över sex veckor.

– Nog kände man efteråt att det var ett tag sen man spelade. Jag har hört att det kan vara lätt att komma tillbaka och göra en bra match för att sen gå ner sig, så nu har jag gett mig fan på att hålla i och inte gå ner i en dipp.

Av bältrosen känner Johan Björklund inte av någonting längre. Något nytt bakslag ska det heller inte vara någon större risk för.

Läs mer: HHC-forwarden: "Behövde vila när jag slängt soporna"

– Nej, jag har växlat upp successivt och det gäller att vara noggrann med mat och sömn. Samtidigt ser jag positivt på det också. Det är inte alltid man får chansen att vila i sex veckor, så jag kanske är i jättebra form framåt våren, säger han.

På söndagen väntar tuff bortamatch mot Huddinge. Ett lag som körde över HHC i Glysishallen i säsongens andra seriematch. Då vann Huddinge med 5–1.

– Vi har absolut revansch att utkräva. Det är alltid kul att möta Huddinge och det blir ofta bra matcher. Så bra som Huddinge var här har dom inte varit på flera år, samtidigt som vi stod för en blek insats, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.

Liverapport: Följ matchen Huddinge–HHC här

Johan Björklund vet hur Huddinge ska besegras, han har taktiken klar för sig.

– Åker vi dit och tror att vi kan spela gladhockey blir det tufft. Vi måste vara ödmjuka och kanske spela lite tråkigt. Vi har slagit dom förr, säger han.

Huddinge ligger tvåa i tabellen, två poäng före HHC.

Mer läsning

Annons