Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs körde över Leksand inför storpublik i Glysis: "Definitivt ett annat sätt att spela"

Det var ett par år sedan som supportrarna fick jubla över ett mål signerat Ryan Gunderson. Men nu är Brynäsfansens favorit tillbaka – och i Glysishallen dröjde det bara drygt två minuter innan han hittade målet.

Annons

Under den senaste sejouren med Brynäs svarade Ryan Gunderson för 111 poäng på 164 SHL-matcher. När publikfavoriten nu är tillbaka så hoppas supportrarna självklart på en liknande offensiv produktion från den spelskicklige backen.

Och den skara fans som under lördagen hade rest från Gävle till Hudiksvall blev sannerligen inte besvikna. Ryan Gunderson svarade för ett mål och en assist när Brynäs körde över SHL-rivalen Leksand med klara 5–0.

Ryan Gunderson var en av matchen stora förgrundsfigurer. Ett mål en assist blev det från backen i 5–0-segern mot Leksand.

Och visst tyckte Gunderson själv att det kändes bra att återigen göra mål iklädd en Brynäströja.

– Haha, ja det gör det antar jag. Det är alltid kul att göra mål, även om det är försäsong och man är tillbaka på noll om några veckor igen. Men skönt att producera offensivt.

Leksand hade ingenting att sätta emot Brynäs, som inför hela 1 203 åskådare i Glysishallen var det klart bättre laget. Segern var Brynäs andra raka på försäsongen, efter 2–1 mot AIK senast.

Ryan Gunderson framför Felix Sandström i Brynäsmålet.

– Det känns bra, vi blir bättre och bättre för varje match även om det fortfarande finns mycket att jobba på. Det är lite slarvigt, men vi jobbar hårt som ett lag och alla åker skridskor och sätter press på motståndaren, säger Gunderson, även om han inte vill lägga allt för stor vikt vid de klara segersiffrorna.

– Resultatet är inte alls så väsentligt så här på försäsongen. Det handlar mer om vad vi gör, att vi sätter vårt sätt att spela och att det känns bra. Få igång benen, och så där.

Den 31-årige amerikanen bildar backpar med Simon Bertilsson, som spelade i Brynäs senast Gunderson var i Sverige. Men annars är det mycket som har förändrats i Gävlelaget, jämfört med senast han var här.

– Det är en stor skillnad. Vi har ett helt annat spelsätt nu och andra spelartyper, med ett annat tempo. Vi vill gå mycket hårdare över hela banan och spela riktigt aggressivt, så det är definitivt ett annat sätt att spela. Det fungerar bra och alla köper upplägget.

Den tidigare Brynässpelaren Jesper Ollas, numera lagkapten i Leksand, hade ingen lycka mot sina gamla lagkamrater.

MATCHFAKTA

Brynäs–Leksand 5–0 (1–0, 2–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (2.26, spel fem mot fyra) Ryan Gunderson (Daniel Paille)

Andra perioden: 2–0 (5.22) Jacob Blomqvist, 3–0 (13.52, spel fem mot fyra) Jonathan Granström (Ryan Gunderson)

Tredje perioden: 4–0 (8.12, spel fem mot fyra) Kevin Clark (Tomas Zaborsky, Simon Bertilsson), 5–0 (19.05) Nick Johnson

Skott: 34–14 (11–5, 12–4, 11–5)

Publik: 1 203

Mer läsning

Annons