Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blekt HHC föll

/

Hudiksvalls HC fick inte spelet att stämma mot Borlänge.

Annons

– Vi kommer inte alls upp i det vi kan, vi spelar på tok för dåligt, säger en besviken Linus Wernersson Libäck efter 3–4-förlusten.

En nästjumbo på hemmaplan låter på pappret som en behaglig trepoängare. Men de tidigare matcherna mot Borlänge hade varit jämna, så HHC var förvarnat om att det kunde bli tufft.

– Vi har fått med oss några poäng, det kan vara det, att vi tror att det ska gå lite enklare, säger Linus Wernersson Libäck om HHC:s svaga insats.

Framför allt var det HHC:s spel i fem mot fem som var under all kritik, och Borlänge fick en drömstart på matchen och gick fram till 2–0.

Men HHC kom tillbaka och reducerade i spel fem mot tre, då Nicklas Pettersson förvaltade ett smörpass från Markus Persson. Efter en mållös mittperiod kvitterade HHC också tidigt i den tredje genom just Persson. Men bara tio sekunder efter kvitteringen återtog Borlänge initiativet med sitt 3–2-mål, vilket senare också blev 4–2.

Linus Wernersson Libäck tryckte in en reducering till 3–4, men närmare än så kom inte ett för dagen alltför blekt HHC. Inte heller tränaren Alf Nordh var nöjd med det hans lag presterade.

– Borlänge vinner inte för att det är bra, utan för att vi är alldeles för dåliga.


Mer läsning

Annons