Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isberget "Svennis" smälte i tv

Så privat som i lördagens "Här är ditt liv" har den svale Sven-Göran Eriksson aldrig varit förut.

- Jag kände mig hemma i studion, säger "Svennis".

På läktaren torkade "Svennis" mamma tårarna medan en ström av gäster i studion påminde om "Svennis" fantastiska karriär och stundom stormiga privatliv.
Halva det IFK Göteborg som han ledde till Uefacupseger 1982 marscherade in med Glenn Hysén, Torbjörn Nilsson och Glenn Strömberg i spetsen. Och på video medverkade två av Englands genom tiderna bästa spelare som hade varsin hälsning till sin gamla förbundskapten:
Wayne Rooney: "Jag vill personligen tacka för allt du gjort, du är en av de bästa lagledare England haft."
David Beckham: "Du är en fantastisk människa och coach. Du tog hand om oss och gav oss respekt. Njut av den här kvällen, den är välförtjänt."
- Det var fint. Det är ju inte vilka fotbollsspelare som helst, säger Sven-Göran Eriksson till TT Spektra.
- Jag har ingen kontakt med Rooney i dag, men lite med Beckham via hans agent i England. Det är inte så att vi ringer varandra varje dag, men vi håller kontakten.
Mest känslosamt blev det när "Svennis" berättade om sin dotter Linas medfödda hjärtfel. Hon opererades med lyckligt resultat vid bara några månaders ålder, och nu fanns hon med i studion tillsammans med operationsläkaren, Bengt O Eriksson.
- Det var inte svårt att tala om så personliga saker. Jag kände mig hemma, och det var liksom inget som jag ville hålla hemligt. Speciellt i ett sådant program. Nej, jag tyckte det kändes bra.
Inte heller "Svennis" beryktade kvinnoaffärer utelämnades i "Här är ditt liv". Bland annat fick han en videohälsning från exflickvännen Nancy Dell'Olio. Han berättar att han inte hade något att säga till om vad gällde programmets ämnesval.
- De frågade om det var något särskilt jag ville säga, men inte om det var något som jag inte ville tala om. Vi pratade inte alls om några gränser. När så min första käresta Nina Persson kom in tänkte jag "var ska detta sluta". Men jag tycker att det som de tog med var bra.