Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isabelle fick tulpanerna

Isabelle Enkvist från Yg fick dagen till ära ta emot en bukett tulpaner för hennes livs största kamp.

– Det drabbar aldrig mig tänkte jag alltid, berättar Isabelle Enkvist från Yg i Färila.

Men det gjorde det. Plötsligt var hon en av alla de som drabbats av bröstcancer. Allt gick väldigt snabbt. Isabelle Enkvists liv förändrades brutalt på enbart några få veckor. Knölen under hennes arm var inte bara en svullen lymfkörtel som kommit efter en förkylning. Hon hade blivit en av alla människor som drabbats av bröstcancer.

November 2013 kontaktade Isabelle sjukhuset i Gävle efter att hennes väninna envist uppmanat henne att kolla upp knölen. Bara några dagar senare lades hon på operationsbordet.

– Jag är otroligt ödmjuk i dag inför alla människor som stöttat mig, säger Isabelle.

I dag två månader senare mår Isabelle ganska bra enligt henne själv. Hon tar hand om hennes sex hästar som går utanför hennes hem. De dagar hon känner sig stark jobbar hon på Vallens gård som mjölkbonde.

– Att min arbetsgivare stöttar mig på det här viset uppskattar jag verkligen. Hur många anställda får möjligheten att jobba de tider som de själva orkar? säger Isabelle.

– Om tre veckor är jag bra igen, säger Isabelle och ler, men läkarna tycker att jag borde ha mer långsiktiga mål.

Isabelle bestämde sig en dag för två veckor sedan att klippa av sig sitt långa bruna hår efter att det lossnat tussar från hennes huvud. Hon ler och berättar om reaktionen från hennes yngste son Jack, 3 år.

– Kan du inte klä på dig håret igen mamma, sa han åt mig.

I går, onsdag, var det tulpanens dag. Ljusdals-Posten och Hela Hälsingland uppmanade sina läsare att nominera de som förtjänade att få en egen bukett tulpaner dagen till ära. Isabelle blev nominerad av en före detta granne. I onsdags var hon glad att få ta emot tulpanerna för hennes kamp mot cancern.