Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Irma på stora scenen

I morgon kväll, fredag, spelar Irma Schultz Keller på stora scenen i Bollnäs kulturhus.
- Jag har själv sett föreställningen och kan garantera att det blir mycket stämningsfull konsert, säger Pelle Larsson på Kulturhuset.

Till Bollnäs kommer sångerskan Irma med en jazztrio bestående av Alexander Sethson på klaviaturer, Josef Kellerdahl på kontrabas och Andreas Söderström, gitarr och kör. Låtmaterialet kommer från hennes senaste album, Blank is – sånger av Joni Mitchell, där Irma Schultz Keller framför sånger av den kanadensiska sångerskan Joni Mitchell som Irma själv har översatt till svenska.

Irma har tidigare släppt sex soloalbum, vunnit Grammis för bästa kvinnliga popartist, varit med i melodifestivalen, arbetat som skådespelerska på film, teater och skrivit filmmusik. Hon har även tidigare tolkat Joni Mitchell och idén till det här albumet föddes när Irma träffade Joni Mitchell då hon var här för att ta emot Polarpriset 1996.

Efter mötet fick Irma inspiration att ta reda på mer om Jonis liv och härom hösten gjorde hon en roadtrip i Jonis fotspår. Från Saskatoon till Vancouver i Kanada där Joni Mitchell kommer ifrån. Den kunskap Irma samlat på sig om Joni kommer vävas in i konsertens mellansnack och det blir också en multimediaupplevelse där publiken får ta del av bilder från Irmas resa.

- Jag såg samma föreställning i Skutskär och det är ett finstämt och lågmält framförande där Irma på ett mycket värdigt sätt lyfter fram Joni Mitchell och hennes musik, säger Pelle Larsson.

Det blir också en konsert i mindre skala där både publik och artister ska samsas om scenutrymmet på stora scenen i Kulturhuset.