Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Irma förtrollade sin publik

Intimt, avklätt och stämningsfullt.
Irma Schultz Keller trollband sin publik när hon tolkade Joni Mitchells musik både musikaliskt och visuellt på kulturhuset stora scen i Bollnäs.

Annons

Redan som tonåring fick Irma Schultz Keller upp ögonen eller kanske öronen för Kanadensiskan Joni Mitchells röst och musik.

Sedan dess har hon tolkat sin idol ett otal gånger och turnerat runt med ett coverband.

1996, när Joni fick ta emot Polarpriset i Stockholm, träffade Irma henne personligen och kunde överlämna en liveinspelad skiva som hette A bird that whistles – songs of Joni Mitchell.

Joni gillade skivan och i mötet inspirerades Irma Schultz Keller att ta reda på mer om hennes liv.

Hon reste till Kanada och följde hennes fotspår.

Det resulterade i skivan Blank is, som släpptes förra hösten.

Och det är med de låtarna tillsammans med berättelsen om Joni Mitchells liv hon turnerar runt just nu. På en stor, vit duk får publiken även följa ett spännande bildspel från resan.

Med sin sensuella röst trollband hon publiken under fredagskvällen. Sång och musik varvades med spännande, humoristiska och ibland tragiska berättelser om Jonis liv.