Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Irländsk schlagerkung till Bergsjö

Den irländska schlagerkungen gästar kyrkor i Hälsingland under sin Sverigeturné med Roosarna.

Den 4 oktober uppträder Jonny Logan i Bergsjö kyrka. Han gästar också Bollnäs konserthus den 8 oktober och den 9 oktober Färila kyrka.

Har du varit i trakterna förut?

- Nej, bara i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det ska bli jätteintressant att också få se landsbygden i Sverige.

Vilken sorts musik kan publiken förvänta sig av en schlagerartist och ett dansband?

- Jag har aldrig uppträtt i kyrkor förr, så först trodde jag att det var en speciell repertoar man måste sjunga. Men Kjell och hans band Roosarna sa att jag kan göra mina egna låtar likaväl som de irländska folksånger jag uppträtt mycket med.

Med Roosarna vid instrumenten, blir det dansbandsstuk på den irländska folksången?

- Det blir irländskt med en "twist". Det kommer att bli kul och många chanser för publiken att klappa i takt.

Vad är fördelarna med att uppträda i kyrkor?

- Jag tror detta är speciellt för skandinavisk kyrkopublik, de kommer inte bara för att lyssna och se, de vill ofta gärna stanna kvar efter konserten och prata med artisten och kanske be om en autograf. Det blir en bra chans för mig också att komma nära min publik och faktiskt lära känna dem lite.

Varför turnerar du med just Roosarna?

- De ville passa på att ta riverdance-lektioner. Haha, nej då. Vi ligger på samma produktionsbolag, så det låg nära till hands. De är mycket duktiga musiker så det känns toppen.

Dina stora hits What's another year och Hold me now har några år på nacken. Varför tror du att de fortfarande älskas?

- För att de är bra låtar och jag sjöng dem bra. Och att Eurovisionsschlagerfestivalen hade större genomslagskraft då när jag vann, det var en händelse de flesta såg fram emot. Det är fortfarande en härlig tv-show, men kanske mer av en europeisk X Factor (motsvarighet till det svenska programmet Idol som sänds världen över, reds anm).