Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invigningen blev rena folkfesten

Äntligen är flaskhalsen på E4 mellan Enånger och Hudiksvall ett avslutat kapitel.

Klockan 11.03 onsdagen den 5 oktober skrevs ett nytt kapitel i Hudiksvalls historia. Sedan ett blå/gult band släppts över den södergående körbanan kom en öronbedövande kanonsalut, som bekräftade att den nya E4-sträckningen mellan Hudiksvall och Enånger var invigd.

Många år av förväntningar och nästan fyra års byggtid är nu över. Redan på 60-talet började Fred Högberg på dåvarande Vägverket staka ut en ny väg – sedan har åren rullat på.

De första privatpersoner som fick köra på vägen var makarna Margareta och Rolf Olsson från Rengsjö. De följdes av ytterligare tre vinnarbilar innan en kortege med 22 volvo-bilar, modell äldre fullföljde karavanen. Det var annars Hudiksvallsbon och volvoentusiasten Arne Ström, som dragit samman gänget av veteranvobilar, både från Hudiksvall och Söderhamn.

– Oj, så mycket folk det kom. Vi hade bokat 500 tårtbitar – alla gick åt. Det måste nog vara minst 800 personer här, sade Jessica Åberg, projektinformatör vid Trafikverket. Men alla verkar glada – även de som blev utan tårta.