Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invigning i två dagar

Med vajande banér och klingande spel invigde Svenska Frälsningsarmén sin nya lokal i Bergsjö.

Ett 30-tal personer deltog då ett alldeles nytt "bönhus" invigdes den 15 november: Svenska Frälsningsarméns Nordanstigskårs armétempel, på Gamla vägen i Bergsjö .

Svenska Frälsningsarméns tidigare ledare, överste Leif Johansson inledde helgelsemötet där två ceremonier delade utrymmet. Löjtnant Margareta Tollin och fanjunkare Christer Eriksson, bar in svenska fanan och arméfanan till tonerna av Se vi höja korsets banér, och det stora, blyinfattade fönstret med Svenska Frälsningsarméns symbol tändes på altarväggen.

Samfundets nuvarande chef överste Göran Andreasson förklarade att Svenska Frälsningsarmén inte läggs ner, men ändrar ledningsform. Därefter överlämnades kåren till Equmeniakyrkans regionale kyrkoledare Lennart Renöfält, som predikade vaksamhet och väntan. Han poängterade att vi ska vaka över vårt språk när vi talar om flyktingar "Är flyktingmottagandet dyrt? Det kostar hälften av vårt julfirande" var hans slutsats.

Även Karl Åkerblom, välkänd profil i Svenska kyrkan med många år som kyrkoherde i Hassela, fanns på plats. Han talade till de församlade, tackade för att kåren finns och uppmuntrade medlemmarna att vara bibeltrogna kristna.