Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invigning för Lekkyrkan

På söndagen var det dags för invigning dels av den lilla lekkyrkan, dels den vackra andaktsplatsen vid S:t Olofs kapell i Edsbyn. Invigningarna förrättades av kyrkoherde Lena Wängmark, som kom med idén om en speciell lekkyrka i Edsbyn efter en förebild på Öland.

– Det känns bra att lekkyrkan nu är invigd. Eftersom jag tror att många kommer att använda den på ett bra sätt, säger Lena Wängmark.

Tanken med en lekkyrka är främst att barn ska kunna samlas där och leka kyrka. På plats finns också små kaffeserviser, av både porslin och tyg så barnen kan bjuda på kyrkkaffe om de vill. Det finns även en babydocka klädd i en vacker dopklänning om de vill leka dop.

Lekkyrkan ska även kunna användas till riktiga dop och mindre samlingar. Den 20 och 26 maj kommer det att bli samlingar med sång och musik för förskolebarn i den lilla kyrkan, som inte är större än en lekstuga.

En hel del människor hade på söndagen samlats för att få vara med om de båda invigningarna.

Efter invigningen kom glassbilen och alla barn och ungdomar blev bjudna på glass. Servering ordnades i S:t Olofs kapell.