Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invigning av kulturkvarteret

Bandet har klippts och den stora scenen i Bollnäs Kulturkvarter är nu officiellt invigt. Lördagskvällens över tre timmar långa invigningskonsert gjorde ingen sann kulturfantast besviken. Det bjöds på något för alla.

Annons

BOLLNÄS

Den nya stora scenen i Folkets hus gamla konsertsal fick äntligen testas till dess gränser då den stora officiella invigningskonserten hölls under lördag kväll. Det kompletta spelschemat för invigningskvällens hade i förväg inte avslöjats så det var en chansning för dem alla att närvara vid invigningen. Bollnäs kulturchef, Gun Hedlund, hade skvallrade tidigt under kvällen om att de skulle bjudas på allt från hårdrock och pop till klassisk musik och schlager.

Gun Hedlund var mycket förväntansfull minuterna innan den stora scenen ska beträdas.

- Det känns jättehärligt. Vi har alltid längtat efter en stor scen till Bollnäs.

Minuterna innan klockan slår sex sätter de sista åhörarna sig på plats i den stora salen. Det är definitivt inte många av salens 582 stycken sittplatser som gapar tomma när ljusets släcks sju minuter över sex och konserten drar igång.

- Detta är en sal att vara stolt över, säger kvällens konferencier Tomas Froms. De femtiotal artisterna och musikerna håller enhälligt med. Ingen kunde låta bli att visa sin fascination över salens akustik eller för den delen passa på att berömma människorna bakom salens fantastiska slutresultat när de turades om att äntra scenen. Hårdrockaren Charles Chulle Rytkönen, slagverkaren Daniel Saur, Per Persson från Perssons Pack samt popparna Christer Malmgren och Ulf Stureson var några av dem som stod i kö för att bjuda på en varsin spektakulär spelning. Den kvinnliga musikaliska sidan stod soularen Pauline för tillsammans med skönsjungande före detta körledaren och Kilaforsjäntan Hanna Hedlund och schlagerveteranen och Järvsögåvan Kicki Danielsson. De bjöd tillsammans på en hejdundrande konsert som slutade i inte bara jubel utan också i stående ovationer och afrikansk allsång. Gun Hedlund kan inte vara annat än belåten. Den första pusselbiten ligger äntligen på plats.