Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invigning av Alirskolan: "En glädjefylld och stolt dag"

Under lördagen invigdes Alirskolan i Bollnäs i höstsolen. Utanför den nybyggda entrén klipptes det inga traditionella band utan istället knöts en knut för att symbolisera invigningen av den nya skolan.

Annons

Invigningnscermonin inleddes av Sibba Hanell, rektor på Alirskolan som hälsade publiken välkommen. Solen verkligen strålade på publiken som hade sökt sig till den nybyggda entrén. Barn-och utbildningsnämndens ordförande Kristoffer Lindberg invigningstalade.

Läs även: Nu fylls Alirskolan med elever

– Jag är före detta elev på Gärdeskolan som låg här en gång i tiden. Det här är en glädjefylld och stolt dag. Jag kan inte tydligt beskriva hur roligt det känns att vara här idag och att skolan nu är färdig, berättade Kristoffer Lindberg i sitt invigningstal.

Läs även: Bara några dagar kvar – lärarna på nya Alirskolan laddar inför skolstarten

Kommunalrådet Marie Centerwall överräckte ett träd från Bollnäs kommunen till skolan.

Efter att bandet knutits öppnades skolans lokaler där besökarna fick fritt vandra omkring och titta omkring på skolans lokaler. Bandet hängdes sedan upp i skolans cafeteria.

Läs även: Hon blir nya Alirskolans första rektor

Håll koll på hälsingesporten med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!