Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invald i Hall of Fame

Nu tar Göran "Dallas" Sedvall plats i bandyns verkliga finrum.

Broberglegendaren är som spelare nummer 18 invald i Hall of Fame.

– Ett glädjande besked på ålderns höst, säger han.

Annons

Göran "Dallas" Sedvall vann fyra SM-guld med Broberg och tog fyra VM-silver under 57 landskamper.

Han debuterade i a-laget som 15-åring och tog farväl från bandyn efter SM-finalen 1979 när Broberg förlorade mot Boltic med 4–7.

Tillsammans med Gunnar Galin, Ann Elefalk, Håkan Sundin och Hans Elis Johansson kommer "Dallas" att bli invald Hall of Fame och hyllas under lördagens Bandygala i Friends Arena.

– Jag har aldrig tidigare varit på en sådan gala. Det ska bli väldigt roligt att träffa alla gamla kompisar, journalister och spelare som jag känner. Det är mycket folk som jag inte har träffat på många år, säger han.

Svensk bandy Hall of Fame startades i mars 2012. Hittills är det totalt 20 spelare som fått den stora äran att ta plats i det profilstarka sällskapet.

Där finns namn som bland annat Bernt "Bempa" Ericsson, Ola Johansson, Jonas Claesson, Sören Boström och Bengt "Pinnen" Ramström och nu också Brobergs största spelare genom tiderna.

– Det är klart att jag är glad och hedrad. Ett glädjande besked på ålderns höst. Men också lite överraskande. Det blir spännande på lördag kväll.

Dagen efter bara timmarna innan avslag på årets SM-final mellan Sandviken och Västerås finns Dallas med i laguppställningen i Legendernas match (1 x 25 minuter) mellan lag norr och söder.

Om det blir något inhopp på isen för den forne bandyartisten återstår dock att se.

– Jag tar med mig skridskorna i alla fall. Möjligtvis kan jag åka in och lägga någon straff eller så där.

Att skottet fortfarande sitter där visade han nyligen under en träning när Brobergs a-lag avslutade säsongen.

– Det bara small till, säger han.

Vem vinner finalen på söndag?

– Det kommer att bli en riktig kanonfinal. Matchen slutar 4-4 och sedan blir det förlängning.

Vem avgör?

– Ted Bergström! Jag håller på Västerås tack vare att de har en Brobergare med i laget, säger Göran "Dallas" Sedvall.