Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inträde till Stenegård– urdumt

Det är väl turister vi vill ha hit? Ska de då chockas med entréavgift? Stenegård har alltid varit öppen och borde så förbli.

Annons

Nu har hushållen fått reklam från nya Stenegård där den tråkiga nyheten är att efter alla dessa år plötsligt ta inträde.

Besöksantalet kommer att minska med minst 50 procent och vad kostar det att anställa vakter och eventuellt bygga ut inhägnader?

En turistande familj med två vuxna och två barn ska alltså betala 200 kronor? Har man då råd att handla i butikerna? Det kommer säkert att drabba butiksägarna med minskad försäljning.

När vi Järvsöbor får besök från olika håll i landet vill de gå till Stenegård, speciellt örtagården brukar vara populär. Då känns det ju mycket förargligt att behöva säga: Tyvärr är det entréavgift nu och många kanske avstår då. Hemskt tråkigt.

Det är väl turister vi vill ha hit? Ska de då chockas med entréavgift? Stenegård har alltid varit öppen och borde så förbli.

Kan man inte längre spontanbesöka örtagården och få njuta av färgprakten under kvällstid? Och hur blir det vid auktioner, marknaden och restaurangbesök? Om man enbart tänker gå dit och äta – ska man dessutom betala entré? Det finns en del frågetecken.

Nej, tänk om. Inträdesavgift med alla kringkostnader, kan det bli lönsamt? Det skrämmer bort turisterna.

Besviken Järvsöbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel